Hoppade jämfota på livlös man

30-åringen sparkade flera gånger mot huvudet på den liggande mannen. Till sist hoppade han jämfota på den försvarslöse mannens huvud. Nu döms Vimmerbybon till fängelse i två år och tre månader för grov misshandel.

Vimmerby2012-12-22 05:06

Händelsen utspelade sig på nöjesstället Pumpen i Södra Vi  den 11 november i år.
Den svårt misshandlade mannen, drygt 30 år och hemmahörande i Hultsfreds kommun, berättar för tingsrätten att den 30-årige Vimmerbybon tog kontakt med honom i baren. Han ville tala med Hultsfredsbon om sin flickvän och markera vem hon tillhörde. Vimmerbybon insisterade att de skulle gå ut för att talas vid. På väg ut kände han hur Vimmerbybon angrep honom bakifrån - sen minns han ingenting mer.

Hoppade på huvudet
Det gör däremot ordningsvakter och andra vittnen som kom till vad som  larmades som ett slagsmål, men som enligt tingsrätten var en sällsynt rå och grov misshandel.
Den 30-årige Vimmerbybon sparkade besinningslöst mot den liggande Hultsfredsbon. Enligt vakterna rör det sig om minst ett tiotal sparkar. Trots vakternas rop medan de sprang fram mot våldsmannen slutade han inte utan avslutade misshandeln med att hoppa jämfota på den till synes livlöse mannens huvud. Sen försökte han smita från platsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om