Hoppas på statligt stöd vid parkstängning

Centerpartiet kräver att omställningsstödet förlängs för att även skapa möjligheter för Astrid Lindgrens Värld att få stöd.
Centerpartiet kräver att omställningsstödet förlängs för att även skapa möjligheter för Astrid Lindgrens Värld att få stöd.

Centerpartiet i Kalmar län kräver att omställningsstödet förlängs och även omfattar Astrid Lindgrens Värld som tvingats stänga.

Vimmerby 26 juni 2020 14:52

Omställningsstödet är ett statligt stöd som kan ersätta minskad omsättning i företag under mars och april i år på grund av corona. Nu anser Centerpartiet att stödet slår fel mot Kalmar län och kräver att omställningsstödet förlängs så att det även omfattar de anläggningar, därav Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, som tvingas stänga på grund av riktlinjer från myndigheter.

 

Vilka konsekvenser som stängningen av Astrid Lindgrens Värld kommer att få för Vimmerby vet inte kommunen men Jacob Käll, kommunstyrelsens ordförande i Vimmerby, anser att staten måste hjälpa till.

– Vi tror och hoppas att staten kommer gå in och hjälpa till, säger han.

 

Regionen har kontaktat regeringen i frågan och ska även samtala med näringsdepartementet.

– Det är både rimligt och klokt att använda en insats, ”omställningsstödet”, som redan prövats under våren. En förlängning skulle vara oerhört välkommet för företag både i besöksnäring och tillverkningsindustrin i Kalmar län, säger Karin Helmersson, ordförande, Regionala Utvecklingsnämnden, Region Kalmar län i ett pressmeddelande under fredagen, vilket även undertecknats av Jacob Käll och riksdagsledamot Anders Åkesson.

– ALV är ett övertydligt exempel. De har gjort försök att ställa om, omställningar som först godkänts för att sedan förkastas. De står nu utan möjlighet att bedriva någon som helst verksamhet, menar de tre centerpartisterna i pressmeddelandet. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa