Ny begäran för Vimmerbyfamiljens skull

En ny begäran om verkställningshinder av utvisningshotet mot familjen Berisha i Vimmerby lämnas in till migrationverket. Ett tungt skäl bakom det är ett underlag socialförvaltningen i Vimmerby tagit fram.

Engagemanget för utvisningshotade familjen Berisha i Vimmerby fortsätter. Lennart Nilsson berättar om nya underlag med nya uppgifter som ligger till grund för en ny begäran.

Engagemanget för utvisningshotade familjen Berisha i Vimmerby fortsätter. Lennart Nilsson berättar om nya underlag med nya uppgifter som ligger till grund för en ny begäran.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv

Vimmerby2021-04-15 14:40

– Det är väldigt svårt att gå förbi det materialet, man har gjort ett mycket bra arbete om familjens situation och kring barnen i synnerhet, säger Lennart Nilsson som står familjen nära.

Han har också tagit fram nya uppgifter, bland annat om hur situationen är i Kosovo och vilka risker konverteringen från islam till kristendom innebär för familjen Berisha.

–  Det finns starka indikationer på en stor fara för dem i Kosovo. Det intygas av personer både där och i Sverige och som är rädda och inte törs tala öppet om det. Det här är hot som inte funnits med i underlagen till tidigare beslut hos Migrationsverket av olika skäl, säger han.

Underlagen ska nu lämnas in som en del i ett nytt underlag till en ny framställan om verkställighetshinder för utvisningen av familjen.

Parallellt med det finns sen tidigare en överklagan till Högsta förvaltningrätten av Kammarrättens avslag på resningsansökan från mars i år. Ett beslut i Högsta förvaltningsdomstolen väntas inom ett par veckor.

Samtidigt drar Lennart Nilsson igång vad han kallar för Vimmerbyupproret för familjen Berisha.

– Vi uppmanar alla som vill ge sitt stöd för familjen att "mejlbomba" Migrationsverket med mejl där man talar om att man anser att familjen behandlas fel. Man kan också skicka traditionella brev så att verket ser att det finns en annan åsikt än deras, säger Lennart Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!