Hoppet lever för en traditionell student

"Det stämmer att vi förbereder för en traditionell student", bekräftar Anna-Kristina Mäkitalo, rektor på Vimmerby gymnasium.

Drömmen om en vanlig student lever på Vimmerby gymnasium.

Drömmen om en vanlig student lever på Vimmerby gymnasium.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-03-15 11:55

Väldigt lite information har gått ut till studenterna på Vimmerby Gymnasium angående den stundande studenten. Men planerna är igång.

– Restriktionerna tar slut snart och då vet vi mer men som det ser ut nu planerar vi mer för en "vanlig" student även om en plan B finns, säger Hugo Rosenlund som är elevrådsordförande.

Hugo och hans klasskamrater är på plats i skolan varannan vecka, något som också fått motivationen att öka.

– Det är roligare att få vara i skolan och då blir veckan hemifrån lättare också. Det gör också att det känns mer möjligt med en vanlig student när vi ändå träffas varannan vecka. Problematiken blir väl anhöriga, berättar Rosenlund.

– Studenten är något man ser fram emot sedan första dagen i skolan och eftersom sista tiden är präglad av stora inlämningar och prov skulle det vara oerhört motiverande att få ha en vanlig student, säger han.

Det var cirka tre veckor sedan som de första samtalen om studenten inleddes och samtliga parter verkar mycket hoppfulla.

– Det stämmer att vi förbereder för en traditionell student men självklart är vi beredda att göra anpassningar eller ändra oss beroende på hur rådande läge är, bekräftar Anna-Kristina Mäkitalo rektor på Vimmerby gymnasium. 

– Det känns verkligen som att vi alla jobbar mot samma mål. Coronaanpassade balträningar är på gång, de flesta har fått hem sina studentmössor och vi känner oss ändå hoppfulla, avslutar Hugo Rosenlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!