Hoppet ute för lekveckan?

I går avslutades den 19:e lekveckan i Källängsparken. Mycket talar för att det var den sista. - Det här är den roligaste veckan som finns, säger Adrian Fridh innan han drar på sig sumobrottardräkten.

Färdiglekt? Mycket talar för att årets lekvecka var den sista. När Barn- och Fritidsprogrammet läggs ned är framtiden osäker för traditionen.

Färdiglekt? Mycket talar för att årets lekvecka var den sista. När Barn- och Fritidsprogrammet läggs ned är framtiden osäker för traditionen.

Foto:

Vimmerby2013-05-18 04:05


Mer än 200 barn fyller Källängsparken när vår tidning besöker lekveckan under torsdagen. Aktiviteterna är många, engagemanget stort.
Hoppborg, sumobrottning, scenuppträdande, ansiktsmålning och kuddkrig är bara några av inslagen på den traditionsenliga lekveckan som arrangeras av tredjeklassarna på Barn- och Fritidsprogrammet.
- Vi har jobbat med det här i några veckor och letat fram saker till alla stationer. Det har varit kul, men stressigt. Lite jobbigare än vad jag trodde, berättar Michaela Magnusson.

Kan försvinna
Hon tillhör den sista årskullen som kommer att ta studenten på BF-programmet på Vimmerby Gymnasium. Nästa år finns inte programmet kvar och därmed riskerar även lekveckan att försvinna.
- Det betyder allra mest för barnen och det är många som sagt att det är tråkigt att det här är sista. Man ser hur kul barnen har här, säger Michaela.
En som har kul är tioårige Adrian Fridh som växlar mellan sumobrottning och kuddkrig.
- Det är de två roligaste sakerna. Jag är här varje år och det här är den roligaste veckan som finns. Man ser fram emot det här länge, säger Adrian Fridh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om