Hoppfullt efter nytt kommunmöte

Efter mötet med kommunen tror Stephan Petersson på en lösning när det gäller markfrågan som hittills hämmat hans företag Autolack. ”Det känns skitbra, faktiskt”.

Företagaren Stephan Petersson ser ljust på en lösning av tomtproblemet efter ett möte med Vimmerby kommun.

Företagaren Stephan Petersson ser ljust på en lösning av tomtproblemet efter ett möte med Vimmerby kommun.

Foto: Lena Dahlberg

Vimmerby2018-11-26 19:00

Förra veckan berättade vi om växande Vimmerbyföretaget Autolack – ägaren Stephan Petersson har i nära tio år fört diskussioner med Vimmerby kommun om den mark han arrenderar, intill tomten han köpt av kommunen och där hans lackeringsföretag ligger.

Inom tre år är planen att bygga ny kontorsbyggnad, ny verkstad för att kunna fördubbla produktionen och flytta lager till andra sidan Lagergatan på en tomt man idag arrenderar och på vilken man har köpoption. Men det är gatan som sätter käppar i hjulen, menar Stephan Petersson.

– Vi äger den tomt där vi har vår befintliga fastighet och tecknade arrendeavtal med kommunen 2009 för att säkra marken på andra sidan vägen. Det är där vi vill ha vårt lager och in- och utlastning. Vi vill stycka av vägen för att få tomterna i ett sammanhängande område. Något som kommunen hittills inte godkänt.

Förra veckan var ”flytta från Vimmerby” ett alternativ för Stephan Petersson – nu räknar han med att fortsätta företagets utveckling i Vimmerby. Efter ett möte med kommunen ser han ljusare på framtiden.

– Jag är positivt överraskad. Jag kände att de lyssnade på mig och att de förstår min problematik. De hade tagit fram olika förslag på lösningar och det känns skitbra.

Men vad det handlar om för lösningar kan inte Stephan Petersson gå in på i nuläget.

– Det här är saker som kan ta lite tid, men om det tar sex månader eller vad det nu kan handla om är det ändå snabbt i jämförelse. Det här kan jag inte vara annat än nöjd med.

Utvecklingschef Thomas Svärd beskriver i ett kortfattat mejl att mötet var positivt och konstruktivt. ”Utifrån utvecklingsavdelningens och, som jag uppfattade det, vår kunds perspektiv så ser vi att det finns möjligheter till en bra lösning”.

Även gatuchef Andreas Horste tror att kommunen och Autolack ska komma överens:

– Vi hade en bra diskussion och tittade på olika lösningar. Nästa steg är att vi tjänstemän kommer att lyfta upp den här frågan på politisk nivå efter årsskiftet. De lösningar vi tittar på tillsammans med Autolack berör nämligen detaljplanen av området och beslutande organ är därför politiskt.

Redan efter årsskiftet växlar Autolack upp.

– Vi nyanställer en person på kontoret i januari och i februari att investerar vi i ett reningsverk, som gör att vi kan producera mera. Vår målsättning är fördubblad omsättning på en treårsperiod. Vi hoppas att flytten av in- och utlastning till andra sidan Lagergatan kan vara klar redan innan semestern nästa år.

"Vi tjänstemän kommer att lyfta frågan på politisk nivå efter årsskiftet", säger gatuchef Andreas Horste.
"Vi tjänstemän kommer att lyfta frågan på politisk nivå efter årsskiftet", säger gatuchef Andreas Horste.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!