Hösten allt större för ALV

En minskning på sju procent. Eller en ökning med 39 procent. Det beror på hur man jämför när septembersifforna för Astrid Lindgrens Värld ska vägas mot varandra.- Vi hade en helg mer 2012, så det är lite knepigt. Men generellt är hösten den säsong som växer mest hos oss, säger parkens vd Mikael Ahlerup.Och en fortsatt stark höst är det som lägger grunden för nästa steg - vinteröppet.

Hösten blir en allt mer attraktiv period för alla de som vill besöka Pippi och alla de andra i Astrid Lindgrens Värld.

Hösten blir en allt mer attraktiv period för alla de som vill besöka Pippi och alla de andra i Astrid Lindgrens Värld.

Foto:

Vimmerby2013-10-08 07:15


Det blir lite av äpplen och päron när septemberhelgerna 2013 ska vägas mot föregående års resultat.
- Förra årets första septemberhelg blev avslutningshelg på sommarsäsongen i år. Vi brukar stänga sista helgen i augusti, men i år bestämde vi att köra fram till söndagen den 1 september. Det är inte många år vi haft sommaröppet vecka 35, säger Mikael Ahlerup.

Längre helg
Fem septemberhelger 2012 gav ett publikresultat på 16 632. Fyra septemberhelger 2013 på något färre, 15 429. En minskning med sju procent.
- Men om man jämför rakt av, fyra mot fyra, samma veckonummer, har vi istället ökat med 4 000 besökare eller 39 procent. Siffrorna för i år är jättebra och totalt sett är det här det bästa år vi haft. Det har också visat sig vara bra att ha helgöppet redan från fredag, och inte bara lördag och söndag. På så vis blir helgen längre, fler väljer att åka lördag och söndag och vi upplever en bra trend.
Om bara några dagar är det dags igen, 12-15 oktober, med potatislov. Från början med en särskild blinkning mot de många danska besökarna, som har höstlov då, men med åren allt populärare även bland svenskar.
- Vi brukar ha omkring 2 000 besökare de här fyra dagarna, och det är klart att det är ett intressant kvitto.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om