Höstlovsöppet i ALV

I dag börjar höstlovet i Astrid Lindgrens Värld. Mikael Ahlerup, vd, är mån om att betona att konceptet vuxit långt utanför marknadskostymen.- Vi utvecklas, växer och fyller på eftersom vi bestämt oss för att bli en av Sveriges största höstlovsdestinationer utanför storstadsregionerna.

Parken är redo för höstlovsöppet med höstmarknad. Vd Mikael Ahlerup ser en stor potential i den förlängda säsongen och målsättningen är att ALV ska bli en av landets största höstlovsdestinationer utanför storstäderna. Bakom ryggen  på Ahlerup skymtar restaurangen i den nya restaurangen som ingår i Emilmiljön, som ska stå klar i juni 2013. Foto: Janne Strömsten

Parken är redo för höstlovsöppet med höstmarknad. Vd Mikael Ahlerup ser en stor potential i den förlängda säsongen och målsättningen är att ALV ska bli en av landets största höstlovsdestinationer utanför storstäderna. Bakom ryggen på Ahlerup skymtar restaurangen i den nya restaurangen som ingår i Emilmiljön, som ska stå klar i juni 2013. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2012-10-27 04:06


Det är den förlängda säsongen som stått för den största expansionen de senaste åren i Astrid Lindgrens Värld. I år är det åttonde året det arrangeras höstmarknad i parken. I fjol var det första gången man hade öppet hela höstlovet, nio dagar. Det kom 25 000 besökare.
- Höstlovet är det enda lov som hela landet har lov samtidigt. Höstsäsongen har stor potential, säger vd Mikael Ahlerup.
Han står i parkens "höstlovsområde", dit marknad och aktiviteter är koncentrerade. Bakom ryggen tornar nya restaurangen i den blivande Emilmiljön upp sig. Parkens största investering någonsin, som ska stå klar 15 juni nästa år.
- Allt går helt planenligt och innan vintern ska taken vara på på husen. I jämförelse med när Ronjamiljön byggdes ligger vi väldigt bra till tidsmässigt. Den 6 december 2010 stod jag och tittade ner i ett djupt hål - i juni 2011 invigdes miljön och jag kan i efterhand säga att om vi då vetat vad det var vi skulle bygga hade vi inte klarat det.
Emiljmiljön är fri från åskoväder och väggar som ska delas. Inte lika stor teknisk utmaning, med andra ord.
- Tack vare Peab och underleverantörerna, många av dem lokala, kan vi känna en grundtrygghet för att det här sker med känsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om