"Vi åker alltid hit" – nu är höstmarknaden igång

En sammanlagt nio dagar lång höstmarknad har nu slagit upp portarna för besökarna på Astrid Lindgrens värld. Redan första dagen hade många besökare tagit sig till parken.

Tur att det finns sydväst, så Pippi kan träffa besökare i parken, trots det tråkiga vädret.

Tur att det finns sydväst, så Pippi kan träffa besökare i parken, trots det tråkiga vädret.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-10-23 07:00

Under lördagen var det dags att öppna höstmarknaden på Astrid Lindgrens värld för i år. Trots ruskigt höstregn har över tusen personer tagit sig till parken under lördagen. En av dem är Linda som åkt från Malmköping för att besöka höstmarknaden.

– Vi åker alltid hit, berättar Linda Johansson Vaara. Under lördagen är hon på plats tillsammans med ungdomarna Evelin Wahlström, Teodor Alapiha och Lina Bradly för att gå på marknaden.

undefined
Evelin Wahlström, Teodor Alapiha, Lina Bradly och Linda Johansson Vaara trotsar regnet för att besöka höstmarknaden i år.

Under förmiddagen har många andra gäster också kommit till parken och vd Jocke Johansson berättar att allt rullar på bra, trots regnet.

– Med tanke på vädret är det över förväntan. Sist jag kollade var det 1500 gäster inne. Så vi är igång, säger han.

undefined
"Vi fortsätter med kvällsöppet som vi började med för några år sedan", säger vd Jocke Johansson om årets höstmarknad.

Under årets höstmarknad har en del ändringar gjorts, bland annat tio nya utställare och ändringar i teaterprogrammet där vissa föreställningar visas flera gånger.

– Vi vill göra så att så många gäster som möjligt ska kunna se föreställningarna, säger Jocke Johansson.

En av de nya utställarna för i år är Lovisa Styrbjörn som driver Blomsterträdgården Nyshult. I boden finns blommor, snittblommor och inredning att köpa.

– Jag har haft det här företaget i ett halvår, så nu håller vi på att bygga en handelsträdgård ute i Nyshult. Så då sa vi det att vi gillar den här marknaden och att det är mysigt. Vi är glada att vi fick en plats, det var kul, säger Lovisa Styrbjörn.

undefined
"Det är kul, det känns som att det trillar in folk lite hela tiden", säger utställaren Lovisa Styrbjörn under höstmarknadens första dag.
Flera familjer tar en matpaus vid korvkiosken.
Flera familjer tar en matpaus vid korvkiosken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!