Höstmarknaden i ALV fick vinterinramning

När Astrid Lindgrens Värld slog upp grindarna för årets höstmarknad idag var det rena rama vintern. ”Vi är väderberoende, så det är klart att det påverkar en del”, säger vd Jocke Johansson.

Det svänger ju!

Det svänger ju!

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-10-27 21:35

Hela evenemanget invigdes på förmiddagen pampigt med hjälp av Småland Husarer och Vimmerby Musikkår och i takt med att timmarna gick blev den nya, vintriga inramningen av parken alltmer blöt.

”Skönt att värma fötterna”, tyckte Hayat Alshaban från Valdemarsvik, som passade på att värma sina snöblaskindränkta skor vid en av eldkorgarna. Några andra som var glada var bröderna Alvar och Melker Lagergren, 4 och 8 år, som kommit från Göteborg för att hälsa på farmor och farfar Anders och Anki Lagergren, Mörlunda. Farfar ropade nämligen in en kappsäck full med Astrid Lindgren-filmer på slagauktionen vid Gammelgården.

– Tusen kronor, det tycker jag är billigt, med tanke på vad man får och vad pengarna går till, säger Anders Lagergren.

Intäkterna från den populära auktionen går oavkortat till SOS Barnbyar och är bara en av de aktiviteter som fyller programmet under höstlovsveckan.

I år Emil, Pippi, Madicken, Rasmus och Paradis-Oskar fått sällskap av Ronja och teaterprogrammet har utökats med fyra föreställningar per dag.Drygt 90 utställare och hantverkare deltar i år och marknadsområdet har blivit större för att få bättre spridning på små och stora leksugna besökare.

Höstveckan, som avslutar säsongen i Astrid Lindgrens Värld, har på bara några år fördubblat antalet besökare. Förra året kom 38 000. Årets upplaga fick en lite försiktig start med 800 besökare vid elvatiden på förmiddagen.

– Det är klart att det påverkar när det ligger snö på vägarna, men vi räknar ändå med 35 000 besökare under de dagar Höstlovsöppet pågår, fram till den 4 november, säger Jocke Johansson, vd i ALV.

"Skrållandags – vad ger ni för en docka?"
"Skrållandags – vad ger ni för en docka?"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!