Höstmässa i Källängsparken lockade många besökare

Efter flera pandemiår tog Malin Starenflykt chansen att anordna en mässa för allmänheten i Vimmerby. Många besökare kom för att ta del av arrangemanget.

Linda Ogebrink säljer vårlökar och tulpanlökar till besökarna.

Linda Ogebrink säljer vårlökar och tulpanlökar till besökarna.

Foto: Victoria Otternäs

Vimmerby2022-09-25 13:15

Under lördagen anordnades Höstmässan i Källängsparken för första gången. Under dagen bjöds det på både underhållning och försäljning inom jakt, fiske, djur och trädgård.

Flera utställare var på plats. Bland annat Familjen S Biodling, Kalmar läns Kaninavelsförening och Svenska Jägareförbundet Vimmerby. Linda Ogebrink var också en av de som ställde ut på mässan. Hon var på plats för att sälja både tulpanlökar och vårlökar under dagen.

– Det går bra! Mycket folk är det, så det är kul, säger Linda Ogebrink.

undefined
Linda Ogebrink säljer vårlökar och tulpanlökar till besökarna.

Linda Ogebrink har länge sysslat med odling och nu säljer hon också tulpan- och vårlökar. De ska planteras under hösten för att sedan lagom till våren blomma i fina färger.

Har du sålt så här innan?

– Förra helgen sålde jag på Villa Vimmerbys skördefest och på Lönnebergamarknaden. Så det är i väldigt liten skala, säger hon.

Personen bakom Höstmässan är bland annat Malin Starenflykt som driver det nystartade företaget Starlings arkitekt, event och projektledning i Vimmerby.

undefined
I samband med att älgjakten snart drar igång, anordnades en höstmässa i Källängsparken.

Malin Starenflykt har tidigare berättat att idén till mässan väcktes i början av året. Den utvecklades efter flera trista pandemiår där det inte har varit möjligt att anordna arrangemang eller mässor för allmänheten i Vimmerby. När restriktionerna togs bort var det därför möjligt att anordna en mässa under hösten.

– Mycket aktiviteter i trakten är riktade till turister, men vi ville göra något för kommuninvånarna och de som bor i närområdet, sa Malin Starenflykt, vd på Starlings till Vimmerby Tidning i slutet på augusti.

undefined
Jasmine Olsson och Emelie Olsson besöker höstmässan under lördagen.

Malin Starenflykt berättade att syftet med höstmässan var att erbjuda en variation av olika kategorier.

– För oss innebär en höstmässa en blandning av jakt, fiske, naturupplevelser, djur, trädgård och odling. Bland de lokala utställarna finns en bred blandning av de olika kategorierna, sa Starenflykt.

undefined
Hunduppvisningen som naturbruksgymnasiet höll i, lockade många besökare.

Gamlebygymnasiet var också på plats för att bland annat visa upp sin naturbruksinriktning. Hunduppvisningen vid scenen i Källängsparken lockade också en stor publik.

Arrangörerna Malin och Fredrik Starenflykt är glada över det positiva bemötandet under lördagen.

– Vi är supernöjda och så glada för att så många hittade dit. Vi är också väldigt tacksamma för de utställare som ville vara med och även stötta oss som nyföretagare, skriver de till Vimmerby Tidning.

Svenska Jägareförbundet var också på plats under Höstmässan.
Svenska Jägareförbundet var också på plats under Höstmässan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!