Hot och vandalism

Shurif Bahaduri, som driver Tullportskiosken i Vimmerby, känner sig trakasserad. För en dryg vecka sedan förstördes en av hans rutor - och det var inte direkt första gången. - Polisen gör ju ingenting, säger han uppgivet.

Shurig Bahaduri har fått nog.

Shurig Bahaduri har fått nog.

Foto:

Vimmerby2008-07-08 06:19

Klotter, hot, sönderslagna rutor...
Inne i Tullportskiosken har Shurif Bahaduri samlat en hel bibba polisanmälningar. Alla har gjorts de senaste åren.
- Det senaste som hände var att jag fick en ruta förstörd. Det hände i slutet av juni. Men det var inte första gången. Det händer hela tiden, säger han

Hotad
Tidigare har kiosken också blivit utsatt för skadegörelse i form av klotter, utdragna spikar och förstörda reklamskyltar.
Dessutom har Shurif Bahaduri blivit hotad - något han upplevt som mycket obehagligt.
- En flicka kom in och ville köpa cigaretter. När hon inte kunde visa legitimation vägrade jag att sälja. Senare på kvällen kom hon tillbaka och sa att hon skulle ställa till med stora problem för mig och kiosken.
Shurif Bahaduri polisanmälde händelsen. Men sedan dess har han inte hört så mycket från dem.
- Så är det hela tiden. Jag anmäler och anmäler men inget händer. Polisen skriver bara en anmälan, de gör inte mycket mer. De säger att de inte hittar några spår, att de inte har någon gärningsman.
Shurif Bahaduri tror själv att anledningen till all skadegörelse är att han vägrar sälja cigaretter till minderåriga. Han har stora problem med ungdomar som kommer in i kiosken och blir arga när han nekar dem cigaretter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om