Hot om vräkning - för småfåglarnas skull

I 29 år har Eva-Lisa och Janos Korán vintermatat småfåglarna med fågelfrö vid hyreshuset varje vinter. Nu hotar det kommunala bostadsbolaget Vimarhem att värka paret om de inte omedelbart slutar att ge småfåglarna vintermat.

I måndags kom ett brev från Vimarhem där bolaget hotar att vräka makarna Koran från deras bostad  för att de matar småfåglarna på vintern. "Helt ofattbart", anser de.

I måndags kom ett brev från Vimarhem där bolaget hotar att vräka makarna Koran från deras bostad för att de matar småfåglarna på vintern. "Helt ofattbart", anser de.

Foto:

Vimmerby2010-02-26 05:05


- Det här är helt ofattbart, vad är det som driver dom till det här? undrar de.
Paret Korán har bott i samma lägenhet i centrum i Storebro sedan 1981. Varje vinter har de hängt upp ett par fröautomater i träden på gräsmattan kanske 15 meter från huset och balkongerna.
- Vi vill inte ha fåglarna intill balkongen eller intill huset, det blir en del lort och spill efter dom. Men jag håller efter det runt automaterna och varje vår gör jag iordning ordentligt på platsen, säger Janos Korán.

Inga klagomål förut
Inte någon gång under alla de vintrar de underlättat för fåglarna har de hört av några klagomål, vare sig från grannar eller från Vimarhem.
- Nej, inte någonting. Tidigare hade till och med den förre vaktmästaren ett fågelbord med ett litet fågelhus på innergården i många år, säger Janos Korán.
Nu råder andra tongångar.
För en tid sedan kom ett anslag upp i trapphuset som talade om att det var förbjudet att mata fåglarna i bostadsområdet.
Några klagomål mot fåglarna känner inte Janos Korán till.
- Nej, vi har pratat med de flesta grannarna och de har inget emot att vi ger frö till fåglarna, det tycker det är trevligt med småfåglar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om