Hotell Ronja satsar på helhetsterapi!

Hotell Ronja kan från och med nu också erbjuda en rad behandlingar till sina gäster. Stora relaxen står nyrenoverad och Linda Carlsson har precis påbörjat ett samarbete med Anne-Sofie Nilsson, helhetsterapeut, som i dagarna flyttat hem sin verksamhet till Vimmerby och Hotell Ronja.

Linda Carlsson, Hotell Ronja, satsar på att erbjuda olika behandlingar till gästerna i samarbete med helhetsterapeuten Anne-Sofie Nilsson.

Linda Carlsson, Hotell Ronja, satsar på att erbjuda olika behandlingar till gästerna i samarbete med helhetsterapeuten Anne-Sofie Nilsson.

Foto:

Vimmerby2005-02-04 07:35

- Att Anne-Sofie finns på området innebär att jag kan erbjuda mina gäster en mera komplett lösning, säger Linda Carlsson som driver Hotell Ronja.
Från först början byggdes relaxavdelningen till avkoppling för hotellets egna gäster.
- Det var bara en positiv överraskning att den blev så populär att hyra till fester och liknande.

Fräsch matsal
Nu i helgen kan de första hyresgästerna inta den nyrenoverade relaxen. Poolen har blivit större och precis intill har en ny stor bubbelpool byggts in. Glasverandan har blivit till en fräsch matsal.
- Tanken var att renoveringen skulle ta en månad men under ett projekt hos oss föds alltid nya idéer och det tog istället 5 månader, säger Linda Carlsson.
På hotellets tillbyggda takvåning börjar en utomhusrelax med badtunna och bastu ta form, den ska stå klar i början av mars.
- Där kan du sitta under stjärnorna och ha utsikt över hela gamla Vimmerby, säger Linda.

Olika behandlingar
Det blir Ronjas relax nummer tre i ordningen.
Det finns också ett par till projekt hon prioriterar inför kommande turistsäsong; den yttre miljön kring hotellet och en ny entré.
Anne-Sofie Nilsson kallar sig helhetsterapeut.
Det innebär i princip att hon gör de flesta behandlingar, en rad olika former av massage, alginpackningar, öronljus, vitamin- och mineralterapi och moxa. Den sistnämnda är en form av punktvärme som har mycket gemensamt med akupunktur.
- Det ger en väldigt skön känsla av värme som går inåt, säger hon.
Hon jobbar mycket med väldigt djupa behandlingar som kan vara till nytta i ett stressigt liv.
- Det är viktigt att få lugn- och rostunder då och då.
Anne-Sofie har tidigare även jobbat med viss kursverksamhet i konsten att finna sig själv och våga leva i nuet.

Inre miljö
På hotellet har Anne-Sofie fått en egen stuga med tillgång till relaxen.
Både Linda Carlsson och Anne-Sofie Nilsson är tveksamma till att kalla verksamheten för spa.
- Det beror på hur man definierar ett spa, säger Linda. När det gäller yttre miljö och natur har vi naturligtvis inget gemensamt med många andra anläggningar. Vi får förlita oss på det som finns innanför väggarna men det är ju inte långt till Vimmerbys sköna natur.
Om allt går som det ska kommer Linda Carlsson att komplettera med mera utrustning. Just nu finns en floatingtank högt upp på önskelistan.
Förutom olika erbjudanden till hotellets gäster kommer Anne-Sofie att jobba mot företag och erbjuda rådgivning när det gäller kost, motion och ledarskap.
Hotellet kommer också erbjuda grupper att komma kvällstid till relaxen, kanske göra egen badolja, få någon behandling och äta en bit mat tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om