Hotellet slår igen helt i tre veckor - här är orsaken

Stadshotellet i Vimmerby kommer att ha helt stängt i tre veckor runt jul- och nyår. Verksamheten stänger även delvis för matgäster tills framåt våren.

Joakim Carlqvist driver Stadshotellet i Vimmerby som kommer att ha stängt längre runt jul.

Joakim Carlqvist driver Stadshotellet i Vimmerby som kommer att ha stängt längre runt jul.

Foto: Jenn Hultberg

Vimmerby2020-12-11 15:00

Stadshotellet brukar ta ett litet uppehåll i sin verksamhet runt jul- och nyårhelgerna, men i år blir det längre än vanligt.

– Vi stänger ner den 18:e december och öppnar hotellverksamheten igen den 10:e januari. Det beror på att vi ska åtgärda en vattenskada i köket och passar på att göra det när läget är som det är, säger Joakim Carlqvist som äger och driver hotellet.

Från den 10:e januari öppnas hotellverksamheten upp, men restaurangverksamheten kommer vara begränsad.

– Vi vet inte hur omfattande vattenskadan är och räknar med att det kan ta fram till 1 mars att få den klar. Därför stänger vi för lunch och middagar för utomstående gäster under den tiden. Vi kommer att ha ett provisoriskt kök för att kunna servera frukost och middag till våra hotellgäster under den tiden, säger Carlqvist.

Vad innebär det för personalen?

– Vi såg en nedgång i restaurangverksamheten redan i november och valde då att permittera personal till 60 procent från december. Det fortsätter efter nyår och får sedan anpassas till när vi ser att verksamheten kan vara igång fullt ut igen, säger Carlqvist som ser en klar skillnad mellan coronapandemins påverkan på våren i våras jämfört med nu.

– Under den första vågen var det hotellverksamheten som drabbades mest. I höst har restaurangen haft det tuffare.

Hur ser bokningsläget ut inför sommaren?

– Det har kommit in bokningar, men inte i lika stor utsträckning som vanligt, säger Carlqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!