Hövding Alsér

Vimmerbyföretagaren Kristina Alsér blir ny landshövding - i grannlänet Kronoberg. - Det är både hedrande och inspirerande. Jag är oerhört glad och kommer att ta mig an utmaningen med stor entusiasm, säger hon.

Vimmerby2007-08-31 06:09

Regeringen utsåg i går Kristina Alsér, vd för miljöteknikföretaget Mercatus Engineering i Vimmerby, till ny landshövding i Kronobergs län. En nyhet som förstås slog ner som något av en bomb i Vimmerby. Kommunens utvecklingschef Christer Johansson blir glad när han får höra om utnämningen:
- Jätteroligt! Kristina är en mycket kompetent person och företagsledare som vi haft ett mycket bra samarbete med genom alla år.
Men är det då inte trist att förlora henne?
- Vi kommer möjligen att se henne mindre på hemmaplan, men jag vet att hon känner så mycket för Vimmerby att vi kommer att ha nytta av det nya kontaktnät hon skaffar sig på sin nya plan.

"Oerhört glad"
Kristina Alsér gick inte att nå för en kommentar i går. Hon befann sig i Växjö. I ett pressmeddelande beskriver hon dock utnämningen som både hedrande och inspirerande:
"Jag är oerhört glad och kommer att ta mig an utmaningen med stor entusiasm. Kronoberg är ett mångfacetterat län som präglas av entreprenörskap och företagsamhet, det vill jag som landshövding vara med att utveckla. Dessutom vill jag arbeta för att länsstyrelsens arbete bedrivs på ett långsiktigt hållbart och effektivt sätt, nära Kronobergs medborgare".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om