Hundra dagar med Jesus

Satsningen "100 dagar med Jesus!" har genomförts på olika håll i Sverige under de senaste åren. Nu är turen kommen till Vimmerby.- Det är en jättebra chans att få veta mer om Jesus. Både för oss som redan är kristna och för de som inte är det, säger Kristina Wahlström, ungdomsledare i Korskyrkan.

Vimmerby2013-01-19 05:06


Banderollen är på plats utanför Korskyrkan och får troligen en och annan att höja blicken. Påminnelsen med namnet på den person som kanske betytt mest av alla i den västerländska kulturen är mera tydlig än de vi får dagligdags.
- Oftast finns kopplingen till Jesus där, utan att man ens tänker på det. En vanlig arbetsvecka har rytm efter hans liv och för några veckor sedan fanns det väl inte ett hus utan adventsljusstake i fönstren, säger Torbjörn Sandberg, pastor i Korskyrkan.
Vi ser kyrkor, pratar om påsklovet, har ett kors som smycke runt halsen - men Torbjörn Sandberg säger att vi lever i ett Sverige där ganska många har dålig kläm på vem Jesus var, särskilt om man jämför med hur det var för 20-30 år sedan.
Det vill Korskyrkan i Vimmerby och Betelförsamlingen i Djursdala ändra på och på måndag 21 januari börjar "100 dagar med Jesus!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om