Hundratalet barn letade efter ägg

Det kom drygt hundratalet barn för att leta efter påskägg i VOK-skogen i Vimmerby. De mötte också en massa roliga figurer och roliga upptåg.

Foto:

Vimmerby2019-04-17 21:21

– Vi hittade 16 ägg och mötte Påskharen, berättar Algot och Arvid som båda är sex år och riktigt nöjda efter den över kilometern långa banan i skogen runt Vimmerby OK:s klubbstuga.

Det är fjärde året som orienteringsklubben ordnar Äggjakten i påsktid där barnen får ge sig ut i skogen och leta efter påskägg.

– Deras uppgift är att räkna äggen och sen är det fyra olika stationer där barnen ställs in för olika uppgifter, berättar Agneta Olivestam och Anneli Juthe-Arvidsson som håller i trådarna.

Barnen träffade bland annat på en påskkärring med olika bilder där en inte alls hade med påsk att göra. På nästa station fanns en höna av det mera klumpiga slaget och hon tappade hela tiden sina ägg och barnen ryckte förstås gärna in och hjälpte henne att plocka tillbaka äggen i korgen - men vips så tappade hon dem igen...

Det blev också en dragkamp mellan påskharen och en höna och en kanin som var hungrig och som barnen fick mata med morötter på ett lite annorlunda sätt.

Väl i mål belönades barnen för sina insatser med ett välkänt ägg i choklad med en liten överraskning i.

De som ville kunde också passa på att prova på en kort runda orientering direkt intill VOK-stugan. Det var många som tog vara på chansen och i bland gick det så fort i nerför backen at det blev svårt att stanna vid varje kontroll...

– Vi gör det här för att barnen ska få ha kul, men kanske också för att öppna intresset för orientering i framtiden, säger Agneta Olivestam.

110 barn kom till Äggjakten och räknade alla påskägg som hängde lite överallt i skogen.
110 barn kom till Äggjakten och räknade alla påskägg som hängde lite överallt i skogen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!