Vännerna Anneli Isaksson, Lena Isaksson, Yvonne Gunnarsson, Cissi Einarsson, Pernilla Fröberg och Cecilia Svensson var några av deltagarna.
Christopher Walker på Guldkant serverade en rätt som innehöll anklår och savoykål. Han var nöjd med Vimmerbypremiären för Moveat.
Jennie Konradsson, Patrik Konradsson, Martin Reimhult och Louise Olsson gjorde sitt andra stopp på Restaurang Prime. ”Ett jättetrevligt initiativ”, tyckte de om eventet.
Martina Bergqvist, Emelie Hultkvist och Diala Eliasson skålade för en lyckad dag. "Det har varit bra mat och trevlig stämning."
Kjell Bexell, Lotta Andrae Bexell, Jakob Andersson och Matilda Bexell såg fram emot att testa maträtter på sex olika ställen i Vimmerby. "Vi har hoppat över frukosten, så vi är hungriga nu."
"Vi serverar pulled pork med grillsås och friterade tortillabröd", sa Wilma Henriksson på Restaurang Prime som såg flera nya ansikten bland gästerna.
"Vi är supernöjda hittills", sa Ramon Tekbas på Ramons Tapasbar som serverade scampi fräst i vitlök och olivolja.
Det var första gången som Moveat, ett koncept som finns i många andra städer, arrangerades i Vimmerby.
Margot Lantz och Birgitta Ekelöf var två av deltagarna. De tyckte att Moveat var en kul grej som var värd att testa.
Bakfickan var ett av konditorerna som deltog i eventet. Där serverades bland annat en bakelse med kladdig chokladbotten och hallonmousse.
På Vimmerby Stadshotell serverades ryggbiff till köttätarna och ugnsbakad pumpa till de som föredrog vegetariskt.
Efter att ha ätit sig igenom Vimmerbys restaurangutbud gav Kjell Bexell och Lotta Andrae Bexell högsta betyg till Brygghuset.
Brygghuset serverade tartar på innanlår smaksatt med garam masala samt picklad pumpa med yoghurtmajonnäs.
Ungefär 250 personer köpte biljett till Moveat i Vimmerby, vilket innebar att det var slutsålt enligt arrangörerna.
Flera deltagare som Vimmerby Tidning pratade med lyfte fram scampirätten på Ramons Tapasbar som en av favoriterna.