Barbara Thell blir serverad pizza av Nicole Giöri på Monte Carlo, som var med för första gången i Moveat.
I kön på Guldkant stod en glad Anna Johansson. "Det här är bara andra stoppet, så vi har många ställen kvar."
Magnus Boberg, Hanna Stolth och Fredrik Arvidsson väntar på viltfärsbullar på Vimmerby Stadshotell. "Vårt fjärde stopp, nu är vi bara lite hungriga."
I höstas missade de hela grejen. Men det tog Anders och Bibban Bälter, Thomas Johansson och Gunilla Karlsson igen när Moveat kom tillbaka till Vimmerby. "Det är jättebra att det är på dagen, det känns nästan lite kontintentalt."
Mia Rinaldo får sitt "åkarmband" av Belle Alsterskog, Moveat. Totalt var det 236 personer som köpt biljett.
Efter en första rätt på Brygghuset landade Fredrik Karlsson på Monte Carlo, där han testade pizza. Att orka med alla sju ställen var målet. "Det blir hårt, men det går."
Ett axplock av det som serverades under Moveat.
Sandra Svensson, till vänster, hade köpt Moveat-biljetter i julklapp till mamma Carina Nilsson och hennes man Göran Stieng. Och det var en överraskning som gick hem. "Total surprise och bonus, vi visste inte vad vi skulle på. Allt har varit bra, men den här friterade osten blir svår att toppa, den godaste ost jag ätit", säger en lyrisk Göran.
I solen på Bakfickans uteservering njöt Eddie Levin, Jonas Levin och Thilde Björklund. Hunden Teddie hade det också bra. "Vi vet att det är Moveat, men vi är bara här och fikar."
Från Lund kom Moveat-medarbetarna Emanuel Evers och Belle Alsterskog för att lotsa Vimmerbyborna rätt och dela ut armband.
Det här gänget med "väninnor och döttrar" hade en kul lördag och passade på att prova restauranger på hemmaplan. Fr v Guje Rosin, Lotta Dahlström, Eva-Lena Dahlström, Lina Rosin och Ellinor Dahlström. Vilken restaurang som gjort den godaste maten? "Ramons! Eller här, på Statt! Guldkant! Alla ställen har tagit fram sina bästa gobitar, det har varit riktigt bra."
Maria Stenbäck och Elisabeth Ek passade på att njuta lite av vårvädret innan det var deras tur att hämta ut armband. "Vädret kunde inte vara bättre, och jag har stora förväntningar. Det här är perfekt tid på året. Hade det varit maj hade jag tänkt på en massa måsten, nu kan man bara njuta och träffa folk", säger Maria.
Julius Lingefelt, kock på Vimmerby Stadshotell, förbereder 250 smakportioner med viltfärsköttbullar, potatispuré, rårörda lingon och enbärssås. "Svårt att veta hur många som går åt, men man måste ha backup."
Sjätte stoppet. Lena Gustafsson och Eva Slotthed har kommit till Prime och tänker avsluta på Statt. "Allt har varit gott och det är jättetrevligt att träffa människor. Den sociala biten, att man pratar med människor man inte träffar så ofta, är härlig".
Jessica Estberg, Daniel Westerling, Therese Westerling och Antonio Westerling är på väg in till Ramons. "Tredje stället för oss. Så här långt är vi nöjda, det är jättetrevligt."
Jenny Arnberg, Tess Arnberg, Julia Wass och Elsa Karlsson på Brygghuset var laddade för att ta emot hungriga gäster.
Jonny gånger två, Gunnarsson och Sandberg, är redo att hugga in på kamben och kycklingvingar på Prime. "Guldkant är vinnare än så länge, men vi har ju inte smakat det här än. Det kan ändras. Bakfickans bakverk var också helt fantastiskt."
Familjen Eriksson/Olsson har precis ätit färdigt på Guldkant. De är rörande eniga om att schnitzeln de ätit är värd en femma i betyg. "Jättegott", säger Kristina Olsson i blå top, som dagen till ära fyllde 38 år.
Smilla Nyström Thelin langar fram ett nytt lass smakportioner på Prime.
Robin Klaesson, Johanna Olsson och Viktoria Isaksson tog cyklarna till Brygghuset, där matfesten startade. "Vi var på det här i höstas också, och tyckte det var väldigt bra. Det är roligt att det ordnas något så Vimmerbyborna kan gå ut."
På Stadshotellet var det fullt.
Många promenerade i det fina vårvädret.
Några matgäster som precis startat sin runda på Brygghuset.
Anders Sjöström och Åke Nilsson börjar närma sig slutet på rundan. Nu ska de bara äta lite kött innan de avslutar med dessert på Bakfickan. "Ett bra upplägg, så gjorde vi i höstas också."