Stort bildsvep från Moveat i Vimmerby

Nästan lika många biljetter sålda som i höstas – runt 240 personer gick från krog till krog i Vimmerby när det var dags för andra upplagan av mateventet Moveat. I år var antalet restauranger fler, totalt sju. Här fanns allt från pizzaslices till fine dining, och kommentarerna från besökarna var överlag positiva.
– Ett bra sätt att testa restauranger i sin egen stad. Ibland är man lite dålig på att gynna det som finns på hemmaplan, sa Ellinor Dahlström, som "moveatade" i ett glatt gäng väninnor och döttrar.

Barbara Thell blir serverad pizza av Nicole Giöri på Monte Carlo, som var med för första gången i Moveat.

Barbara Thell blir serverad pizza av Nicole Giöri på Monte Carlo, som var med för första gången i Moveat.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2025-03-02 20:00
undefined
Barbara Thell blir serverad pizza av Nicole Giöri på Monte Carlo, som var med för första gången i Moveat.

 

undefined
I kön på Guldkant stod en glad Anna Johansson. "Det här är bara andra stoppet, så vi har många ställen kvar."

 

undefined
Magnus Boberg, Hanna Stolth och Fredrik Arvidsson väntar på viltfärsbullar på Vimmerby Stadshotell. "Vårt fjärde stopp, nu är vi bara lite hungriga."

 

undefined
I höstas missade de hela grejen. Men det tog Anders och Bibban Bälter, Thomas Johansson och Gunilla Karlsson igen när Moveat kom tillbaka till Vimmerby. "Det är jättebra att det är på dagen, det känns nästan lite kontintentalt."

 

undefined
Mia Rinaldo får sitt "åkarmband" av Belle Alsterskog, Moveat. Totalt var det 236 personer som köpt biljett.

 

undefined
Efter en första rätt på Brygghuset landade Fredrik Karlsson på Monte Carlo, där han testade pizza. Att orka med alla sju ställen var målet. "Det blir hårt, men det går."

 

undefined
Ett axplock av det som serverades under Moveat.

 

undefined
Sandra Svensson, till vänster, hade köpt Moveat-biljetter i julklapp till mamma Carina Nilsson och hennes man Göran Stieng. Och det var en överraskning som gick hem. "Total surprise och bonus, vi visste inte vad vi skulle på. Allt har varit bra, men den här friterade osten blir svår att toppa, den godaste ost jag ätit", säger en lyrisk Göran.

 

undefined
I solen på Bakfickans uteservering njöt Eddie Levin, Jonas Levin och Thilde Björklund. Hunden Teddie hade det också bra. "Vi vet att det är Moveat, men vi är bara här och fikar."

 

undefined
Från Lund kom Moveat-medarbetarna Emanuel Evers och Belle Alsterskog för att lotsa Vimmerbyborna rätt och dela ut armband.

 

undefined
Det här gänget med "väninnor och döttrar" hade en kul lördag och passade på att prova restauranger på hemmaplan. Fr v Guje Rosin, Lotta Dahlström, Eva-Lena Dahlström, Lina Rosin och Ellinor Dahlström. Vilken restaurang som gjort den godaste maten? "Ramons! Eller här, på Statt! Guldkant! Alla ställen har tagit fram sina bästa gobitar, det har varit riktigt bra."

 

undefined
Maria Stenbäck och Elisabeth Ek passade på att njuta lite av vårvädret innan det var deras tur att hämta ut armband. "Vädret kunde inte vara bättre, och jag har stora förväntningar. Det här är perfekt tid på året. Hade det varit maj hade jag tänkt på en massa måsten, nu kan man bara njuta och träffa folk", säger Maria.

 

undefined
Julius Lingefelt, kock på Vimmerby Stadshotell, förbereder 250 smakportioner med viltfärsköttbullar, potatispuré, rårörda lingon och enbärssås. "Svårt att veta hur många som går åt, men man måste ha backup."

 

undefined
Sjätte stoppet. Lena Gustafsson och Eva Slotthed har kommit till Prime och tänker avsluta på Statt. "Allt har varit gott och det är jättetrevligt att träffa människor. Den sociala biten, att man pratar med människor man inte träffar så ofta, är härlig".

 

undefined
Jessica Estberg, Daniel Westerling, Therese Westerling och Antonio Westerling är på väg in till Ramons. "Tredje stället för oss. Så här långt är vi nöjda, det är jättetrevligt."

 

undefined
Jenny Arnberg, Tess Arnberg, Julia Wass och Elsa Karlsson på Brygghuset var laddade för att ta emot hungriga gäster.

 

undefined
Jonny gånger två, Gunnarsson och Sandberg, är redo att hugga in på kamben och kycklingvingar på Prime. "Guldkant är vinnare än så länge, men vi har ju inte smakat det här än. Det kan ändras. Bakfickans bakverk var också helt fantastiskt."

 

undefined
Familjen Eriksson/Olsson har precis ätit färdigt på Guldkant. De är rörande eniga om att schnitzeln de ätit är värd en femma i betyg. "Jättegott", säger Kristina Olsson i blå top, som dagen till ära fyllde 38 år.

 

undefined
Smilla Nyström Thelin langar fram ett nytt lass smakportioner på Prime.

 

undefined
Robin Klaesson, Johanna Olsson och Viktoria Isaksson tog cyklarna till Brygghuset, där matfesten startade. "Vi var på det här i höstas också, och tyckte det var väldigt bra. Det är roligt att det ordnas något så Vimmerbyborna kan gå ut."

 

undefined
På Stadshotellet var det fullt.

 

undefined
Många promenerade i det fina vårvädret.

 

undefined
Några matgäster som precis startat sin runda på Brygghuset.

 

undefined
Anders Sjöström och Åke Nilsson börjar närma sig slutet på rundan. Nu ska de bara äta lite kött innan de avslutar med dessert på Bakfickan. "Ett bra upplägg, så gjorde vi i höstas också."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!