Flera hundra utan ström i stormen

Hundratals hushåll i Vimmerby och Hultsfreds kommer är utan ström sen stormen Malik drog in sent på lördagskvällen. Eon har ännu inga prognoser för när avbrotten kan vara avhjälpta.

Många är utan ström i både Vimmerby och Hultsfred kommuner i spåren efter stormen Malik som dragit fram under natten.

Många är utan ström i både Vimmerby och Hultsfred kommuner i spåren efter stormen Malik som dragit fram under natten.

Foto: Mikael Fritzon TT Bild / Arkiv

Vimmerby2022-01-30 07:57

"För en del avbrottsdrabbade kunder riskerar felavhjälpningen tyvärr att bli utdragen till dess att stormen passerat. Vid de vindstyrkor som SMHI varnar för är det helt enkelt för farligt för våra montörer att arbeta på fältet" skriver Eon på sin hemsida på söndagsmorgonen.

I Vimmerby kommun är det enligt Eon 155 abonnenter som saknar el. De flesta, cirka 85, finns väster om Rumskulla i nordvästra delen av kommunen. Ett 30-tal ligger norr om Gullringen, runt Björkhult och även väster om Tuna i sydöstra kommunen saknar ett 30-tal av Eon abonnenter ström. I norra delen av Locknevi har strömavbrott drabbat ett tiotal hushåll.

undefined
Stormen Malik har dragit fram över stora delar av södra Sverige sen lördagskvällen.

Även i Hultsfred kommun är ett hundratal hushåll drabbade. Nära hälften är belägna söder om Virserum. Ett 35-tal finns öster om Vena och runt Målilla och Mörlunda saknar ett tiotal hushåll ström på söndagsmorgonen. Längst i väster mellan Järnforsen och Kvillsfors rör det sig om en handfull drabbade abonnenter.

Eon meddelar på sin hemsida att man registrerat avbrotten, men att man avvaktar med att skicka ut miontörer tills de kraftigaste vindarna börjar avta.

"Vi fokuserar på att hantera akuta ärenden, som medför fara för allmänhetens liv och hälsa, och begränsar oss i övrigt till att koppla om i nätet under perioden när vinden är som starkast. Felavhjälpning återupptas så snart det är möjligt med hänsyn tagen till säkerheten. Säkerhetsbedömningen görs av de lokala montörerna på fältet" skriver bolaget.

Enligt SMHI ska de kraftiga vindarna med runt 20 sekundmeter i byarna mattas av från 12-tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!