Korvförsäljning gick på högvarv under Novemberkåsan

Under Novemberkåsan var åtgången stor på korv. Annie Hermansson på Djursdala SK beräknar att det hos dem gick åt upp mot 700 stycken. "Jag hade verkligen inte förväntat mig att det skulle gå åt så mycket, långt ifrån. Jag fick ringa in förstärkning som fick hjälpa till med att grilla", berättar hon.

Närmare 700 korvar grillades och såldes av Djursdala SK under Novemberkåsan. Även Vimmerbyortens Ryttarförening sålde korv och beskiver det som ett jämt flöde på folk.

Närmare 700 korvar grillades och såldes av Djursdala SK under Novemberkåsan. Även Vimmerbyortens Ryttarförening sålde korv och beskiver det som ett jämt flöde på folk.

Foto: Annie Hogner, Desirée Philipson, Magnus Strömsten

Vimmerby2023-11-21 05:00

Djursdala SK var en av de föreningar som under Novemberkåsan i helgen hade försäljning av korv vid en av sträckorna. 

– Vi hade köpt 500 först, sedan fick vi åka och hämta 300 till. Sedan var det fika, kaffe, choklad och dricka. Det var jättemycket. Vi var ute hela dagen vi hade bra hjälp av många som ställde upp. Det är jätteskönt att man har så många positiva och hjälpsamma människor kring sig, berättar Annie Hermansson. Själv var hon på plats nära ett dygn. 

– Jag har aldrig varit med på något sådant här innan. Det var jättebra stämning och alla var så glada. Vi är jättetacksamma att vi fick vara med. Vi hjälpte också till som funktionärer vid målgången och fick vänta tills den sista tappra åkaren kom i mål på våran sträcka. Det gjorde den vid 4.30 på morgonen. Det känns bra att hjälpas åt för föreningslivet i Vimmerby, det tror jag många kände.

Vad betyder det här för er som förening?

– Det blev väldigt bra ekonomiskt. Nu har jag inte hunnit sammanställa än. Men jag tror också att många kände en stor gemenskap att vi gjorde detta tillsammans, och att det var roligt. 

Även Vimmerbyortens Ryttarförening var på plats och erbjöd kioskförsäljning, ponnyridning och parkering.

– Vi hade kioskförsäljningen igång till 02.30 på natten mot söndagen. Vi sålde inte några 700 krovar utan hade lägre siffror. Exakt vet jag inte för vi har inte sammanställt än. Men vi hade ett jämt flöde på folk och är nöjda med utfallet, säger Niklas Gustafsson och berättar att föreningen var med för första gången. 

– Jag tycker att Novemberkåsan var ett jättelyckat arrangemang. Det var kul att vi kunde vara med på det. Det svåra för oss som inte varit med tidigare var att beräkna hur många som skulle komma. Om vi skulle ha parkering för 50 bilar eller 500. Nu hade vi  250-300 platser, och det räckte till. Eftersom vi är nära stan kom många med cykel också. 

Hur det föll ut ekonomiskt inte är klart än. 

– Vi har inte summerat än men det ger ett litet tillskott, vi är glada för alla pengar vi lyckas få in till föreningen. Det är också kul att göra något som man inte har testat tidigare och att få vara med på folkfesten. Vi hade snitslat från vår anläggning fram till Mördarbacken i skogen och försökte hjälpa besökarna på så sätt. 

"Vi är jättetacksamma att vi fick vara med", säger Annie Hermansson från Djursdala sportklubb.
"Vi är jättetacksamma att vi fick vara med", säger Annie Hermansson från Djursdala sportklubb.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!