Här är det nya elpriset som påverkar tusentals Vimmerbybor

Har du vårflodsel via Vimmerby Energi? Nu är det klart vilket elpris som gäller fram till juli 2025. Jämfört med de senaste två åren blir det en rejäl prissänkning.

Utöver priset för själva elen tillkommer energiskatt, elnätsavgift och en fast avgift.

Utöver priset för själva elen tillkommer energiskatt, elnätsavgift och en fast avgift.

Foto: Arkiv TT-Bild

Vimmerby2024-06-04 13:53

Precis som vanligt har Vemabs upphandling pågått i ungefär tre månader. Det nya priset, som gäller från 1 juli 2024-30 juni 2025, blir 98,88 öre per kilowattimme i elområde 3 (Vimmerby och stora delar av Hultsfreds kommun). I elområde 4 (södra delen av Hultsfreds kommun) blir priset 115,48 öre per kilowattimme.

De senaste två åren har Vimmerbybor med vårflodsavtal betalat drygt 140 öre per kW/h. Nu blir det alltså betydligt billigare.

– Vi är jättenöjda! Det känns roligt att vi kan leverera ett pris som är nästintill 50 öre lägre än förra året. Vi har gjort en jämförelse inom branschen och kommit fram till att vi är tvåa i Sverige, när det gäller jämförbara elavtal med förnybar energi, säger Carolina Edgren, marknadschef på Vimmerby Energi och Miljö.

Cirka 3 200 kunder var med i årets upphandling och får ta del av det lägre elpriset.

– Vi har färre vårflodsavtal än tidigare.Till i år var det ovanligt många uppsägningar. Vi har gått från 3 500 till 3 200 avtal.

Vad beror det på?

– Priset 2023-2024 blev inte fördelaktigt. Det var ingenting som vi kunde påverka, utan det var elmarknaden som styrde priset efter ett par turbulenta år. När vårflodspriset blev högt var det många som valde att hoppa av och teckna andra typer av avtal hos oss.

Nu när priset har sjunkit – kan man misstänka att fler blir sugna på vårflodsavtal igen?

– Det hoppas vi. Men man kan ju inte få det här avtalet, utan då gäller det att hoppa på till nästa års upphandling, säger Carolina Edgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om