Hur hamnade du här, Muzaffer Tekbas?

Efter över 20 år i restaurangbranschen, i Sveriges alla hörn, har Muztaffer Tekbas funnit tryggheten i Småland.

Muzaffer Tekbas har drivit många restauranger, alltid med målet att jobba hårt och sedan flytta tillbaka till Stockholm - ända tills han faktiskt flyttade dit. Nu hoppas han bli långvarig i Vimmerby.

Muzaffer Tekbas har drivit många restauranger, alltid med målet att jobba hårt och sedan flytta tillbaka till Stockholm - ända tills han faktiskt flyttade dit. Nu hoppas han bli långvarig i Vimmerby.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2020-08-13 08:00

INFLYTTAD

Efter uppväxten i Stockholm började han som 16-åring jobba i sin farbrors gatukök i Västernorrland tillsammans med sin bror. Han och brodern blev snart delägare i en pizzeria – i Värmland. 

– Men efter några år tyckte vi egentligen att det var dags att flytta tillbaka till Stockholm, berättar han.

Men så blev det inte. Färden gick till Gävle. 

– Jag skulle utbilda mig, men brorsan var intresserad av en restaurang och han lyckades övertala mig, skrattar Tekbas. 

Men Stockholm fanns alltid i tankarna. 

– Tanken var alltid att jobba hårt och flytta tillbaka till Stockholm.

Av en slump hamnade han i Västervik där han drev Charlies Grill i åtta år.

– Samtidigt startade jag en grill vid Allén som jag byggde om till pizzeria. Så jag drev både grillen och pizzerian under två år, då kändes det som att det blev lite för mycket. En anställd köpte grillen och från ingenstans visade någon intresse för Allén. Då tänkte jag att det kanske är meningen att jag ska flytta till Stockholm nu, berättar han.

Han började veckopendla till Stockholm.

– Men jag kände mig inte hemma längre. Det kändes inte tryggt för barnen. Då började jag leta efter andra alternativ. Jag fick tips om Monte Carlo. Jag hade aldrig tänkt att jag skulle köpa ett ställe i Vimmerby, säger Tekbas. 

Men det gjorde han. Och tankarna på Stockholm har han släppt. 

– Tankarna om Stockholm har försvunnit, vi trivs där vi bor och jag trivs i min restaurang. Jag hoppas att det här blir långvarigt, säger Muzaffer Tekbas. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!