"Hurra, vi får ha vår skola kvar!"

Eleverna i Djursdala firade med glass första dagen efter sportlov - och glädjebesked.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Foto:

Vimmerby2016-03-01 07:03


Första dagen efter sportlovet. Skolan får vara kvar. Solen skiner. Och så kommer Föräldraföreningen och överraskar med glass. Kunde inte ha blivit en bättre måndag för eleverna i Djursdala skola.

- Det vi och barnen behövde var ett svar. Ovissheten har varit värst. Men det tar ett tag att smälta det här, säger läraren Malin Knutsson.

En knapp vecka har gått sedan den lila majoriteten beslutade att lyssna på det tydliga beskedet från folkomröstningen. Eleverna har kommit tillbaka från sportlovet och i Djursdala var stämningen minst sagt hög igår.

Inte minst när Föräldraföreningen knackade på och bjöd på glass.

- Vi vet att ni har varit ledsna och oroliga. Nu kan ni bara vara glada och vi vill säga grattis, säger Angelica Gunnarsson, som levererade glassen tillsammans med Rebecka Fredriksson, Anna Ståhl och Maria Wiberg.

Barnen tycker att det är bra att deras skola får vara kvar och lärarna hoppas på arbetsro.

- Vi har inte hunnit ta in det här än. Det skönaste är att vi har fått ett svar, det behövde både vi och barnen. Ovissheten var jobbig, säger Malin Knutsson.

- Det har inte varit lätt att svara på barnens frågor, man har ju inte vetat själv hur det skulle bli, säger kollegan Pauline Esping.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om