Husbilar göre sig icke besvär

Bada gärna på Nossens badplats, men inte om du kommer med husbil. Ungefär så kan man tolka den skyltning som Vimmerby kommun har gjort på badplatsens stora parkering.

Parkeringen till Nossenbadet tillåter endast parkering för personbilar, enligt kommunens skyltning.

Parkeringen till Nossenbadet tillåter endast parkering för personbilar, enligt kommunens skyltning.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-07-25 11:30

Bullerby Cup-vecka, tryckande värme, högsäsong för turismen i Vimmerby och som upplagt för ett svalkande bad. Den kommunala badplatsen vid sjön Nossen och intill Vimmerby Camping är kommunens mest besökta bad, och varje dag den här tiden på året och när vädret tillåter är badets parkering full med fordon.

Men med den parkeringsskyltning som Vimmerby kommun har gjort är man inte välkommen att parkera om man kommer med husbil som inte är personbilsregistrerad. Parkeringen är uppskyltad som 24-timmarsparkering, men bara för personbilar.

Trafikingenjör Maria Åkerö på Vimmerby kommun kommenterar skyltningen så här:

– Vi skyltade om stora grusparkeringen för att öka antalet platser för personbilar. Följer förare vägmärkena blir det inga problem för blåljus. Vi har utstationerad personal som hjälper till med att visa till parkeringarna. Det är inte tillåtet att parkera på varken Grägarpsvägen eller Sjöhagavägen som är vägarna i anslutning till badplatsen, meddelar Maria Åkerö.

Tillsammans med sambon Elisabeth Wolmeryd driver Hampus Torstensson Vimmerby Camping. Under onsdagen var han i kontakt med kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) för att hitta en lösning, vilket även bekräftas av Ingela Nachtweij.

– Vi är jättetacksamma för att Ingela var med och gjorde ett försök att lösa det här, men tyvärr skulle det ha blivit för stor arbetsbelastning och personalkrävande för oss att genomföra. Förslaget var att kommunen skulle upplåta mark här intill som vi skulle få röja för att erbjuda husbilar parkering där. Men det är kommunens badplats och vi känner att vi inte kan lägga ned det jobbet nu, utan vi får försöka hitta en lösning till nästa år, säger Hampus Torstensson.

Vad tror du kommer hända nu?

– Man ska ju inte uppmana folk att parkera på gatan som går förbi här, men om man tolkar skyltarna så är ju det den enda lösningen för personer som kommer med husbil och vill bada. Det finns ju ingen annanstans, säger Hampus Torstensson.

Har du fått någon förklaring till varför endast personbilar tillåts parkera på badplatsens parkeringsplats?

– Nej, för oss kom det som en liten överraskning. Det är synd om husbilsfolket som vill komma ut och bada, men de brukar vara kreativa så förhoppningsvis hittar de ett sätt ändå, säger Hampus Torstensson.

Vi har sökt gatuchef Andreas Horste.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!