Hyran höjs i snitt 120 kronor

Hyrorna i Vimmerby höjs med 2,32 procent från och med den 1 februari. Utslaget över hela året blir höjningen 2,13 procent. I pengar betyder det 120 kronor för den som har en hyra på 5 000 i dag.

Vimmerby2013-03-20 07:29

Det är resultatet av den medling som skett mellan å ena sidan Vimarhem och bolagets organisation Sabo och å andra sidan Hyresgästerna och deras riksorganisation.
- Vi är inte nöjda med den här nivån, vi hade hoppats på mer. Men så är det i en förhandling, man tvingas ge och ta, säger Jan Erixon, vd för det kommunala bostadsbolaget i Vimmerby kommun.
Hyresgästernas ombudsman, Erik Malmberg, är mer tillfreds med resultatet.
- Det här är nära på millimetern vad vi var beredda att acceptera i den ordnarie förhandlingen. Så med facit i hand är det än mer förvånande att Vimarhem lät frågan gå till medling, säger han.
Vimarhem yrkade på en höjning med 3,07 procent för 2013. Trots flera förhandlingstillfällen under december gick det inte att komma överens på lokal nivå. Det blev medling på central nivå. Där kom man heller inte fram till någon uppgörelse i första omgången. Därför gick frågan vidare till Hyresmarknadskommissionen. Där lämnade man tillbaka frågan till medling. Den ledde fram till resultatet 2,32 procent från och med 1 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om