Hyresgästerna försvarar Vimarhem

Hyresgästerna försvarar bostadsbolagets hållning i frågan om ett kommunalt trygghetsboende i Vimmerby. Ordföranden i hyresgästföreningens Sydost-region, Björn Johansson, ser risker som han menar kan leda till en katastrof för bolaget och hyresgästerna.

Vimmerby2013-09-28 04:06

- Det är mycket möjligt att det utifrån kommunens synvinkel är samhällsekonomiskt riktigt att bygga detta trygghetsboende, men då är det också kommunen som ska stå för kostnaden. Vi har redan tidigare förordat att Vimmerby kommun ska bygga trygghetsbostäderna. Vimarhems hyresgäster ska inte stå för notan, säger Björn Johansson i ett pressmeddelande om den pågående debatten om trygghetsboende i Vimmerby.
Björn Johansson ser med förvåning på händelseförloppet och ger sitt stöd till Vimarhem kalkyl och agerande.
- Vimarhem har förklarat att bygget skulle bli en förlustaffär för bolaget. Utifrån det har de självklart sagt nej till att bygga, vilket de faktiskt måste - en allmännytta får inte ge sig in i affärer som inte är företagsekonomiskt bra för företaget - det finns det lag på. Dessutom har ägaren, Vimmerby kommun, fastslagit att bolaget inte ska utsätta sig för riskabla affärer, säger han.

sossarna vill att Vimarhem bygger
Bostadsbyggande är Vimarhems sak inte kommunens. Det ställer sig en enig S-grupp bakom. Samtidigt ser man frågetecken om fortsättningen på borgerliga sidan.
- Vi vet inte riktigt vad vi ska förhålla oss till när det gäller tidperspektivet. Man vill avvakta centermotionen, men vi tycker att vi kommit längre än så, säger Helen Nilsson sedan sosse-gruppen behandlat frågan om trygghetsboende.
- Vårt bostadsbolag är bra på att bygga och förvalta bostäder. Därför anser vi att de ska fortsätta med det - och trygghetsboende är bostäder, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om