Hyresgäster får vänta på laddstolpar ett tag till

Bor du i hyresrätt kan det vara svårt att hitta laddplats för elbilen. I dag är det ont om laddplatser hos hyresvärdarna i Vimmerby.

I Vimmerby finns ett 20-tal kommunala laddplatser, men det är knappt med laddplatser hos hyresvärdarna i kommunen.

I Vimmerby finns ett 20-tal kommunala laddplatser, men det är knappt med laddplatser hos hyresvärdarna i kommunen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2022-08-24 12:02

Intresset för elbilar fortsätter att öka. Det märktes inte minst på kommunens laddplatser i sommar då laddningen mer än fördubblades. Men elbilsägare som bor i hyresrätt i Vimmerby får vänta lite till på laddplatser i anslutning till sin bostad.

Vimarhem med över 1300 hyreslägenheter kan i dag inte erbjuda laddplatser för elbilar till hyresgäster. Elisabeth Will som är fastighetschef på Vimarhem berättar att det är ett mycket stort arbete att installera laddplatser i deras befintliga bostäder.

– Det är något som diskuteras eftersom det kräver mer kräm i kablarna fram. Och där måste vi ha med Vimmerby Energi. Det är sådana saker som är problemet idag, säger hon.

Elisabeth Will berättar att det dock finns ett intresse hos hyresgästerna redan nu.

– Men på nybygget som vi kommer göra, kommer det att vara laddplatser. För där kan man dra kablarna direkt.

Hon berättar också att Vimarhem tillsammans med Vimmerby Energi & Miljö och Vimmerby kommun har diskuterat ärendet. Men i dagsläget finns det inga laddplatser Vimarhem kan erbjuda.

Akka Egendom som hyr ut lägenheter i bland annat Vimmerby har däremot inte sett ett intresse hos sina hyresgäster.

– Men så klart en högst aktuell fråga som vi också själva har på agendan. Men i dagsläget finns inga planer i Vimmerby, skriver Jessica Rynning på Akka Egendom.

Exakt när hyresvärdar kommer att erbjuda laddstolpar är svårt att säga. Dock menar Vimarhem att det finns i planer framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!