"I år ska vi över 500 000 besökare"

Rena rama byggboomen i Astrids Värld.

De 26 stugorna som byggs i första etappen är i fem olika modeller. Skiss: Wall to Wall

De 26 stugorna som byggs i första etappen är i fem olika modeller. Skiss: Wall to Wall

Foto:

Vimmerby2016-01-09 04:46


En ny Bröderna Lejonhjärta-miljö med omkring 15 hus. Ny personalbyggnad på 1 500 kvadratmeter. 26 nya stugor i stugbyn. 2016 råder rena rama byggboomen i Astrid Lindgrens Värld.

- Det är ett år som sticker ut, med investeringar och satsningar både i och utanför parken, säger vd Joakim Johansson.

Och en sak till. I år ska besökssiffrorna spränga halvmiljonersgränsen.

Vintern ställer inte till det för byggandet i Astrid Lindgrens Värld. Arbetet i den nya Bröderna Lejonhjärta-miljön, som ska invigas den 17 juni, går helt enligt plan. Parkens enorma personalbyggnad ska vara klar i maj, gärna tidigare.

Men det här är inte allt. Förra sommaren renoverades ett antal stugor i boendeanläggningen. I år inleds utökningen av bäddar, som inom de kommande åren kan komma att bli en fördubbling av dagens 1 000 bäddar.

- Boendeanläggningen har länge väntat på att prioriteras och nu är det hög tid för det. Utan kapacitet kan man heller inte räkna med att öka. Vimmerby som turiststad behöver fler gästbäddar. Naturligtvis är det ett jobb att belägga dem också, det är inget som sker per automatik, men det är orter som satsar på sina turistboenden som också får en positiv utveckling.


Inför 2016 ska 26 nya stugor byggas, i fem olika modeller. Det betyder i det närmaste ett tillskott på 200 bäddar. Planeringen är lika många nya bäddar nästa år.

- De kommer att variera i storlek och färgsättning, med olika takbeläggning. Variationen och småskaligheten är viktig, vi vill ha känslan av "den lilla staden".

Läs mer i lördagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om