Dags för julskyltning: "En av årets höjdpunkter"

Vad är det för aktiviteter på torget? Hur blir vädret? Vem har fixat årets julgran? Här är allt ni behöver veta inför söndagens julskyltning i Vimmerby.

Camilla Sand (Sandströms), Michael Karlsson (Vimmerby Tidning) och Martina Andersson (Stadshotellet) är med i Vimmerby Handels styrelse. De ser fram emot söndagens julskyltning på torget.

Camilla Sand (Sandströms), Michael Karlsson (Vimmerby Tidning) och Martina Andersson (Stadshotellet) är med i Vimmerby Handels styrelse. De ser fram emot söndagens julskyltning på torget.

Foto: Michael Nordin

Vimmerby2023-12-01 19:45

Var: Torget i Vimmerby under söndagseftermiddagen.

Aktiviteter: Utöver försäljning är det ponnyridning, tomten delar ut signerade idolkort och räddningstjänsten visar upp några brandbilar. Lions har sin traditionella paketauktion och Korpen ordnar en tipspromenad. För barnen händer det mest de två-tre första timmarna.

Underhållning: Inledningsvis är det Isabella Bexell och Moa Larsson som står för underhållningen. Båda två har en gedigen musikbakgrund där de har sjungit i olika sammanhang. Därefter blir det körsång av Klang Studio och Joyvoice.

Så mycket folk väntas: Arrangörerna hoppas på uppåt 500 besökare. "Vi vill erbjuda en härlig julstämning i Vimmerby, och samtidigt visa vad butikerna har att erbjuda. Det är alltid en av årets höjdpunkter", säger Michael Karlsson som är ansvarig för aktiviteterna från Vimmerby Handels sida. Även Sparbanksstiftelsen, Fastighetsklubben och Vimmerby Tidning är med som arrangörer.

Bästa skyltfönstret: Från och med söndag kan Vimmerbybor och andra besökare vara med och utse stans bästa skyltfönster. 2022 var det Sandströms Modehus som fick flest röster, före Hammargrens Ur & Optik och Vimmerby Bokhandel. Vilken butik vinner i år? 

Årets julgran: Lagom till första advent har kommunen rest årets julgran som står mitt på torget. Den kommer från Grumstorps Barnhemsgård, strax utanför Pelarne.Tidigare i veckan var det en omröstning på Vimmerby Tidnings Instagramkonto – där över 90 procent svarade att de gillar årets gran. 

Kuriosa: Julskyltningen i Vimmerby har en stark tradition. Det nuvarande konceptet har körts i omkring 20 år och det har varit stor variation på vädret. Michael Karlsson minns en händelse för sju-åtta år sedan. "Det var barmark och några besökare frågade, med glimten i ögat, om vi inte kunde ordna bättre vinterväder nästa gång. Och ja...det lovade jag i ett svagt ögonblick. Men året efter var det återigen barmark – då fixade vi en hjullastare som körde ner snö från ishallen."    

Vädret: Frågan är om det blir någon snö på söndag? Ja, troligtvis. Förutsättningarna är i alla fall goda. Vintern har gjort entré på allvar och det väntas minusgrader i flera dagar framöver. På söndag eftermiddag kommer det vara 4-5 minusgrader, enligt SMHI:s senaste prognos.

Precis som tidigare år blir det körsång framför rådhuset.
Precis som tidigare år blir det körsång framför rådhuset.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!