I dag blev barnens dröm verklighet

Hjälpa människor som har det svårt har länge varit en stor del av Åsa Karlströms liv. I maj anordnade hon en gala för att samla in pengar till barn som har det tufft ställt. Idag åkte en buss från Karlskoga till Astrid Lindgrens värld.

Åsa Karlström samlade in pengar för att hjälpa barn som har det tufft ställt. Idag, måndag, besökte de ALV.

Åsa Karlström samlade in pengar för att hjälpa barn som har det tufft ställt. Idag, måndag, besökte de ALV.

Foto: Viktor Menell

Vimmerby2016-06-27 15:05

Åsa Karlström kommer från en tuff uppväxt med föräldrar som var knarkare. Sedan 17 års ålder har hon hjälpt hemlösa och människor som har det svårt. Hon började med välgörenhetsgalor för ett år sedan och efter första galan, åkte två  bussar till Kolmårdens djurpark. Åsa berättar att årets gala blev en succé. Idag åkte en buss till Astrid Lindgrens värld. Barnen är mellan tre och tolv år gamla och kommer från familjer som har det svårt ställt.

Senare i höst blir det även en till bussresa någonstans, det är inte bestämt var än, berättar Åsa. För att få kontakt med familjerna som har det svårt, har hon hört av sig till olika kuratorer. Sedan är det upp till familjerna själva att kontakta Åsa.

– Hela Sverige har engagerat sig i projektet. Hoppas att det smittar av sig till fler kommuner för det finns fattigdom överallt, säger Åsa Karlström.

Nominerad till årets vardagshjälte

Tack vare sitt engagemang med att hjälpa hemlösa. Ge julklappar till fattiga barn och erbjuda sommaraktiviteter har Åsa nominerats årets vardagshjälte. För en tid sedan hjälpte Åsa en pojke som gick runt i trasiga glasögon.

Genom fonden kunde hon köpa ett par nya glasögon till pojken. Han blev så glad att han gav bort sin biljett till Astrid Lindgrens Värld. Pojken hade fått allt han önskade, och tyckte att någon annan förtjänade den bättre.

– De som inget har är oftast de mest givmilda, säger Åsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om