I dag tas nästa steg i vaccinationen - de kan boka tid

Under tisdagen öppnades möjligheten för tidsbokning för vaccinering mot covid-19 för personer med hemtjänst hos Vimmerby hälsocentral.

Från och med vecka fyra hoppas Vimmerby hälsocentral vara igång med att vaccinera personer med hemtjänst. Redan nu går det att boka tid.

Från och med vecka fyra hoppas Vimmerby hälsocentral vara igång med att vaccinera personer med hemtjänst. Redan nu går det att boka tid.

Foto: Julia Djerf

Vimmerby2021-01-12 11:57

– Från vecka fyra så får vi ett väldigt begränsat antal doser i två veckor, som då är tänkt till de personer som har hemtjänst men inte hemsjukvård och själva kan ta sig till oss, berättar Camilla Ljungdahl, verksamhetschef på Vimmerby hälsocentral.

Förra veckan inleddes vaccineringen mot covid-19 på kommunens särskilda boenden. I Folkhälsomyndighetens prioritetsordning gällande vaccinering återfinns personer som bor på särskilda boenden för äldre, särskilda boenden för de som har stöd enligt LSS, har personligt assistans, hemtjänst eller hemsjukvård. Där ingår också hushållskontakter till ovan nämnda grupper. Personal inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård och övrig omsorgspersonal som arbetar nära personer inom dessa grupper ingår också i grupp ett i prioritetsordningen.

Tidsbokningen för personer med hemtjänst öppnade på tisdagen och går att göra antingen online via 1177.se eller genom att ringa till hälsocentralen.

– Vi har mycket begränsat antal doser. Sen hoppas vi att från vecka sex att vi kan vaccinera lite mer generellt i riskgrupper och personal. Den breda allmänheten får vänta, säger Camilla Ljungdahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!