Emmas företag flyttar in i tidigare tom lokal

I fem år har fysioterapeuten Emma Kostenius drivit sin egna verksamhet. Nu har hon flyttat till en central lokal i Vimmerby.

Emma Kostenius hade sin första patient i den nya lokalen på Storgatan i tisdags.

Emma Kostenius hade sin första patient i den nya lokalen på Storgatan i tisdags.

Foto: Rebecca Bornlid Lesseur

Vimmerby2022-01-06 20:30

I tisdags hade Emma Kostenius sin första patient i den nya lokalen på Storgatan i Vimmerby. Dock har inte allt kommit på plats ännu – när Vimmerby Tidning besöker henne har hon precis fått upp en av maskinerna i det blivande rehabgymmet.

– Sen i morgon är det fullbokat. Det blir till att fixa lite med resten i lokalen vartefter, säger Emma Kostenius.

undefined
Emma Kostenius hade sin första patient i den nya lokalen på Storgatan i tisdags.

I fem år har hon drivit sin verksamhet Vimmerby Fysiocenter hos Body Gym i Vimmerby vilket hon har trivts med. Anledningen till varför hon bytte lokal var för att få mer utrymme och "bli lite effektivare". Nu kommer hon kunna ge behandling till patienter i två separata rum samtidigt och det kommer finnas två rehabgym.

– En vanlig månad kan jag ha uppemot 200 besökare och nu kommer jag kunna ha fler. Det är många som behöver det, säger Emma.

Hon har flyttat verksamheten till lokalen där bland annat frisörsalongen Runas Hårvård tidigare huserade men som har stått tom ett längre tag. Att flytta sin verksamhet under pandemitider har hon inte sett som ett hinder – tvärtemot har hon haft många patienter under hela pandemin.

– Jag har aldrig stängt ner under pandemin och tycker att jag har haft patienter hela tiden. De som är över 70 år försvann först under pandemin men nu med vaccinet så har de kommit tillbaka. Jag har munskydd och ibland även visir när det är mer närgångna behandlingar. Det viktiga är att både jag och patienterna är friska när vi träffas.

Den senaste tiden har allt fler sökt sig till henne på grund av smärta i rygg och nacke, något som går att relatera till ökat hemarbete och mindre fysisk träning. Emma berättar även att det finns dem som ändrat sina träningsvanor helt och att det har lett till överbelasning för vissa.

– De har löst det med träning på egen hand. Vissa har börjat springa mycket mer än tidigare och kan då ha fått problem med knäna.

Emma har varit fysioterapeut sedan 2006 och arbetat både för regionen och kommunen före hon tog steget att starta en egen verksamhet. I dag är hon den enda privata fysioterapeuten med samverkansavtal med Region Kalmar, något som både är en styrka och en utmaning enligt henne.

– Jag behöver inte synas för att få jobb, utan jag är rätt etablerad och folk hittar mig. Jag skulle kunna jobba hur mycket som helst alla dagar i veckan. Därför är det viktigt med privatliv och det är något jag lärt mig av erfarenhet.

Under pandemin har allt fler sökt sig till Emma Kostenius för att få hjälp med smärtor i rygg och nacke.
Under pandemin har allt fler sökt sig till Emma Kostenius för att få hjälp med smärtor i rygg och nacke.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!