I höst ska Gullringshus rivas

Gullringshus stora kontorslokaler ska rivas. Efter drygt 20 år i malpåse ser inte längre styrelsen något annat alternativ för huset, som stått kvar som det var när personalen lämnade det i början på 1990-talet.
- Det är förstås inget beslut som är taget med glädje, men det kostar att ha lokalerna tomma år efter år. Vi har letat med ljus och lykta efter en ny ägare, men har inte lyckats, säger förvaltaren Johan Blomberg.

"Det känns bedrövligt, och styrelsen har  givetvis inte fattat rivningsbeslutet med glädje", säger Johan Blomberg, förvaltare som skött den stora kontorsbyggnaden i Gullringen sedan Gullringshus lades i malpåse för drygt 20 år sedan.

"Det känns bedrövligt, och styrelsen har givetvis inte fattat rivningsbeslutet med glädje", säger Johan Blomberg, förvaltare som skött den stora kontorsbyggnaden i Gullringen sedan Gullringshus lades i malpåse för drygt 20 år sedan.

Foto:

Vimmerby2014-02-12 07:46


Nu ska det sista av Gullringshus försvinna från Gullringen. Den stora kontorsbyggnaden som stått tom sedan 1992 ska rivas. Förvaltaren Johan Blomberg har skött huset, som byggts i tre plan om tusen kvadratmeter vardera i tre etapper, 1968, 1988 och 1990, sedan hans arbetskamrater och chefer gick hem.

Välskött
Under slutet av 1980-talet slog Gullringshus nya försäljningsrekord och företaget hade omkring 500 anställda. På 1990-talet slog lågkonjunkturen hårt mot byggbranschen, marknaden svajade och 1992 varslades de anställda och småhustillverkningen lades ner.
- Vi har försökt sälja kontorsbyggnaden i olika omgångar sedan produktionen lades ner. Men vi har inte hittat någon som kan ta över fastigheten. Det har inte funnits intressenter, tyvärr, säger Johan Blomberg, som började jobba på Gullringshus 1974 och under de senaste två decennierna haft gott om svängrum i den påkostade huvudbyggnaden, som han skött ensam.
Allt är bevarat precis som det var.
- Det kostar förstås pengar att ha kontorsbyggnaden stående så här år efter år, bara underhållsvärme. Beslutet som styrelsen tagit är inget beslut fattat med glädje. Det är med sorg i hjärtat, men nu finns det inget annat alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om