I kväll dansar Nathali under Mellofinalen

I kväll ska Sanna Nielsen, Oscar Zia, Ace Wilder och resten av finalgänget göra upp i finalen av Melodifestivalen på Friends arena. Storebrotjejen Nathali Gunnarsson, 20, står också på scen och är redan en vinnare.
- För mig har alltid öppningsnumret och mellanakten varit det stora i Melodifestivalen. Jag har drömt om att få vara med och dansa sedan jag var liten.
Nu är hon där.

Vimmerby2014-03-08 05:07


Anton Ewald och Alcazar får ursäkta. I Nathali Gunnarssons värld har aldrig låtarna och artisterna varit det som fått henne att sitta som klistrad framför Melodifestivalen sedan hon var liten Storebrotjej.
Det är öppningsnumret. Mellanakten. Och i sin fascination är hon inte alls ensam. Stort krut läggs på just detta och årets final kommer inte att vara ett undantag. Programledarna Nour El Refai och Anders Jansson ska göra en egen tolkning av förra årets vinnarbidrag, "You".

I år är det 40 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest med Waterloo och i kväll hyllar SVT Abba i ett stort medley. Fyra tidigare vinnare - Charlotte Perrelli (1999/2008), Malena Ernman (2009), Robin Stjernberg (2013) och Marie Bergman (med Family Four 1971 och 1972, med Roger Pontare 1994) ska tillsammans med ett stort antal dansare få Friends Arena att gunga.
Och bland de där dansarna finns en 20-årig tjej, som knappt kan tro att just hon får göra det hon alltid drömt om.

Nathali Gunnarsson kan dessutom malla sig med att hon inte ens är färdig med sin utbildning.
- Jag går på BASE23, Stockholm Dance Academy och det var min rektor som ringde och sa att en av mina lärare rekommenderat mig och frågade om jag ville vara med och dansa i finalen på Melodifestivalen. Det är klart att det är fantastiskt skönt att bli tillfrågad. Ofta får man ju gå på audition. Det vanligaste är ju också att man gått färdigt sin utbildning, och så långt har jag inte kommit än.
BASE23 drivs av bland andra Anneli Alhanko och här jobbar exempelvis Roine Söderlundh, en av Sveriges främsta och mest anlitade koreografer med många melodifestivaler bakom sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om