I Vimmerby går tågen trögt

Tågproblemen på Stångådalsbanan fortsatte på måndagen. Inte mindre än åtta avgångar från Vimmerby ersattes med buss. Nu ska dock tågtrafiken på Stångådalsbanan bli mer stabil- genom att tågen på Tjustbanan ersätts med buss. Det beslutade Kalmar Länstrafik AB och Östgöta trafiken på måndagen.

Vimmerby2010-01-12 07:16

- Vi måste få någon slags kontinuitet för resenärernas skull, och då är det bättre att de som åker Tjustbanan vet att det blir buss tills de nya tågen levereras i april-maj, och att vi sätter in de tåg vi har på Stångådalsbanan och då ska den trafiken kunna fungera bra inom någon eller några veckor, säger Karl-Johan Bodell, vd för KLT.
Året som gått blev ett besvärligt år för tågresenärerna i Kalmar län. Minst 2000 avgångar har tvingats ställas in, och tågen har ersatts med buss. Många gånger med förseningar som följd för de resande.

För få tåg i trafik
En av de grundläggande orsakerna är att antalet tåg inte räckt till. De är ur trafik på grund av skador eller för regelbundet underhåll. På måndagen fanns bara ett av sex Kustpilentåg i trafik.
Karl-Johan Bodell hoppas dock att fyra av de sex tågen ska vara i trafik de närmaste veckorna.
- Senast vid månadsskiftet januari-februari räknar vi med det, och då låter vi dom trafikera Stångådalsbanan så då ska det bli ordning och stabilitet i tågtrafiken igen, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om