I Vimmerby ska kylmaten rädda ekonomin

Samtidigt som Västervik vänder kylmaten ryggen för att det blivit för dyrt, är det främst ekonomiska skäl som får Vimmerbypolitikerna att införa kylmatssystemet över hela kommunen.

Vimmerby2010-06-29 06:21

- Vi har en ekonomisk verklighet att ta hänsyn till och vi har ett beslut taget om att bygga ett kök för 25 miljoner som kan laga mat till alla skolor och äldreboenden, då ska vi också utnyttja den kapaciteten, säger Per-Åke Svensson, c ordförande i kommunstyrelsen som inte har något emot om kylmaten än en gång blir en valfråga.
För fyra år sedan gjorde de flesta partierna avbön från systemet inför väljarna, nu 82 dagar före valet står de fast vid att systemet ska införas i samtliga kök, även Tuna där man tidigare tagit ett beslut i annan riktning.
- Vad man har lovat Tuna är sådant som ligger före min tid i kommunstyrelsen, men även i det här fallet är det en kraftigt förändrad ekonomiska verklighet som styr, och vi har en enig kommunstyrelse som står bakom det här, säger Per-Åke Svensson.
Jan Henriksson, s, är på samma linje.
- Ska vi få full effekt av den stora investeringen i storköket i Vimmerby är det bästa att även ta med Tuna-köket i det nya systemet, säger han.
Per-Åke Svensson hänvisar också till att kylmatens vara eller icke vara avgjordes vid fullmäktiges beslut att bygga storköket vid Vimarskolan i juni fjol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om