"Idag kan det bli över 10 000"

Jodå. Den välkända "tisdagen vecka 29" verkar av allt att döma bli en riktig publikdag i år också i Astrid Lindgrens Värld.

Jocke Johansson, vd i Astrid Lindgrens Värld, är van att göra sina pass på parkeringen när trycket är som störst. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Jocke Johansson, vd i Astrid Lindgrens Värld, är van att göra sina pass på parkeringen när trycket är som störst. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Foto: Arkiv

Vimmerby2016-07-19 11:24

– Jag tror att vi kommer att hamna på över 10 000 besökare idag, i varje fall över 9 000. Den exakta siffran har jag inte förrän i morgon bitti, säger en nöjd vd Jocke Johansson, som gjort ett svettigt pass ute på parkeringen.

Men det har varit köer ända från Vimmerbyparken idag – betyder det ett misslyckande med tanke på ert arbete med att öka flödet på parkeringen?

– Inte alls, tvärtom. Det har flutit på jättebra och det är länge sedan vi hade så mycket bilar på parkeringen. Vi har fyllt halkbanan och varenda plats och lite till. Vi har varit 15-20 personer ute på parkeringen för att mata på och det har gått riktigt bra.

Att undvika köer helt går alltså inte?

– Det är vår bild. Det vi jobbar med är att fylla parkeringen så väl och så snabbt som det går.

Tisdagen vecka 29 ser alltså ut att bli en riktig höjdardag. Om din teori om förskjutning stämmer lär det bli ännu mer folk som kommer till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld tisdag nästa vecka?

– Ja, absolut, vi får se hur det blir. Det kanske blir kö ända till Västervik! Vår tro är att det kommer att fortsätta att bli bra siffror de kommande veckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om