Ideella krafter fixar klubbstugan

Storebro IF:s klubbstuga byggdes 1980. Nu gör man en helrenovering av lokalerna - med ideella krafter. - Jag tror att vi kommer lägga ungefär 300 ideella timmar, säger klubbens ordförande Mats Jacobsson.

Fr v  Peter Flöisbon, Fredrik Antonsson, Jörgen Drie, Anders Andersson och Mats Jakobsson. Foto: Roelof Stroetinga

Fr v Peter Flöisbon, Fredrik Antonsson, Jörgen Drie, Anders Andersson och Mats Jakobsson. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Vimmerby2014-01-25 05:06


Storebro IF har ett finger med i det mesta som sker i samhället. Men den här gången är det Storebro som ställer upp för idrottsföreningen. Två gånger i veckan samlas knappt 20 lokala hantverkare vid Bruksvallen för att renovera klubbstugan.
- Det är det som gör arbetet så roligt. Jag hade 15 personer som jag ville skulle hjälpa till och alla tackade ja. Alla hantverkare i samhället har ställt upp och jag tror att vi har en ganska unik kontakt med näringslivet här. Vi får den hjälp vi behöver och har en positiv anda. Då blir sådana här saker lättare, säger Mats Jacobsson och fortsätter:
- Det här är ett bevis på att det ideella arbetet fortfarande fungerar, men jag tror att man måste ha en ständig relation. Man kan inte bara komma och be om hjälp när man behöver. Det här är frukten av ett långvarigt arbete i samhället.

"Stor summa för oss"
Planerna på en totalrenovering började för flera år sedan. Först bytte man ut elförsörjningen till bergvärme. En investering på cirka 300 000 kronor.
- Vi kände att vi var tvungna att göra något åt energin och samtidigt började vi titta på att gå in och rota i klubblokalen också. Vi försöker lyfta hela föreningen och tittade över hur vi vill att klubblokalen ska se ut nu och i framtiden.
När projektet är klart har Storebro IF ett nytt mötesrum, en tvättstuga och ett ombyggt kök. Totalt kommer de materiella inköpen kosta drygt 300 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om