"Idiotbesparingarna" behövs inte

Nedskärningarna i omsorg och socialen behöver inte göras.Istället borde kommunen satsa mer på sina kärnverksamheter.Pengar finns att hämta i tillväxten.

Vimmerby2011-03-22 07:14

Det anser Inge Schultz, under många år ledande oppositionspolitiker för socialdemokraterna.
- Det vi ser nu i förslagen är rena idiotbesparingar. Sveriges ekonomi växer, de står i EU och skryter om tigerekonomi och en tillväxt på sju procent. Det måste också komma Vimmerby till del, säger han.
Det är över en mandatperiod sedan Inge Schultz lämnade kommunpolitiken efter många år som oppositionsledare, men han följer noga vad som händer. De nedskärningar som nu föreslås är inget han är överens med.
- Det är fel att skuldbelägga personalen med ständiga skrik om att det är för dyrt, att verksamheterna kostar för mycket och att det måste sparas mer och mer, samtidigt som de anställda känner ett tryck från kommuninvånarna som behöver servicen, säger han.
- Istället för att skära ned ska kommunen satsa på kärnverksamheter, som omsorgen och de sociala insatserna, inte minst i skolan som också har en viktig förebyggande roll. Det är det kommuninvånarna vill ha i trygghet från kommunen, den gemensamma sektorn, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om