Vimmerbys egen Idol börjar vänja sig vid scenen

Det verkar inte finnas något som kan stoppa 20-åriga sångfågeln Amena Alsameai. Vimmerby-stjärnan berättar om känslorna kring att vara klar för Idols kvalfinal.

Amena Alsameai valde att sjunga Auroras version av Leonard Cohen-låten Famous blue raincoat. Den förstnämnda artisten har själv uppmärksammat Amena och hennes sångröst på appen TikTok, där Vimmerbytjejens klipp klickats på 10 miljoner gånger.

Amena Alsameai valde att sjunga Auroras version av Leonard Cohen-låten Famous blue raincoat. Den förstnämnda artisten har själv uppmärksammat Amena och hennes sångröst på appen TikTok, där Vimmerbytjejens klipp klickats på 10 miljoner gånger.

Foto: TV4

Vimmerby2021-09-22 20:05

Amena Alsameais framfart Idol kan jämföras med en saga. 20-åringen från Vimmerby har med sin sångröst visat sig vara en naturkraft som chockat både programmets jury och publik.

Sångerskan har fått idel beröm och på tisdagen röstade publiken henne direkt vidare till kvalfinal. När Vimmerby Tidning pratar med henne på onsdagen är hon på sitt hotellrum i Stockholm.

– Jag är väldigt tacksam för allt det här. Det blir större och större för varje gång och jag blir förvånad över att alla tycker om mig, säger Amena Alsameai.

På tisdagen gick hon upp på scen i Idols kvalvecka och precis som i ett tidigare tävlingsmoment valde hon att sjunga den norska artistens Auroras version av Leonard Cohens låt Famous blue raincoat. Amena har under programmets gång givit ett lugnt och samlat intryck men berättar att det var annorlunda den här gången.

– Jag var väldigt nervös innan eftersom det var första gången som jag sjöng i direktsändning. Jag var faktiskt mest nervös för att prata svenska, säger 20-åringen som kom till Sverige för två år sedan.

– Alla var unika och värda att vinna. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gå vidare. Det var en väldigt rolig upplevelse och jag är så glad för att jag fått den här chansen.

undefined
Amena Alsameai i ögonblicket hon fick veta att tevetittarna röstat henne vidare direkt till kvalfinalen.

Det är inte bara tevetittarna som fastnat för Amenas sångröst. Ett videoklipp från hennes audition har hittills setts 10 miljoner gånger på appen TikTok och till och med uppmärksammats och gillats av artisten Aurora, som är Idol-Amenas egen idol.

– Jag trodde aldrig att det skulle kunna bli så här. Jag brukar bara sjunga för mig själv, för min familj och för vänner i skolan. Den här uppmärksamheten är jättestor och betyder mycket. Jag kommer alltid att tacka mina lärare som stöttat mig och är anledningen till att jag sökte till Idol, säger Amena Alsameai.

20-åringen berättar att hon nu är kvar i Stockholm till och med kvalfinalen. Hon har ett fullt schema och just nu består hennes dagar av att repa och bestämma scenkläder. Till fredagens kvalfinal kommer deltagarna att få hjälp av en stylist med att tillsammans diskutera och välja ut kläder som passar låten de ska sjunga, men hittills i programmet har Amena och de andra valt kläder själva. På tisdagskvällen uppträdde sångerskan i träskor, vilket jurymedlemmen Anders Bagge kommenterade.

– Svenska traditionella kläder är det bästa jag har sett i mitt liv och jag kände att de var rätt för den här låten. Jag har alltid velat ha träskor och bestämde mig för att köpa ett par i Vimmerby, säger Amena Alsameai.

undefined
Just nu består 20-åringens dagar mest av att repa och välja kläder till fredagens framträdande, då hon för första gången hitills i programmet kommer att bjuda publiken på en upptempolåt.

Efter hennes framträdande sa jurymedlemmen Anders Bagge att han gärna skulle höra Amena sjunga en upptempolåt eftersom hon hittills hållit sig till ballader. Amena Alsameai gav svar på tal direkt i programmet och sa att det blir mer fart nästa gång.

– Nästa gång, i kvalfinalen, blir det en upptempolåt. Jag tycker om att sjunga alla typer av musik. Det viktigaste för mig är texterna och att kunna förmedla känslorna i låten, säger hon till Vimmerby Tidning.

Hon får inte avslöja det än men har redan bestämt vilken låt hon ska sjunga.

– Jag är bara taggad nu och känner att jag blir mer och mer van vid det här. Nu kommer de att bli något helt annorlunda och en låt i en stil som jag inte gjort tidigare.

Nästa gång vi får se Vimmerbytjejen Amena Alsameai i Idol blir på fredag klockan 20 och Vimmerby Tidning fortsätter såklart att följa hennes äventyr.

Amena Alsameai kom till Sverige för två år sedan efter att hennes familj flytt från ett krigshärjat Jemen. Då hittade hon tillbaka till sången och musiken och har fått mycket stöd av sin familj, sina vänner och sina lärare.
Amena Alsameai kom till Sverige för två år sedan efter att hennes familj flytt från ett krigshärjat Jemen. Då hittade hon tillbaka till sången och musiken och har fått mycket stöd av sin familj, sina vänner och sina lärare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!