Idol-Amena får starkt stöd av sin före detta lärare

Idoltåget rullar vidare för Amena Alsameai. Hennes lärare hyllar hennes starka vilja och tror att Vimmerbytjejen vinner alltihop.

För två år sedan, när Amena Alsameai nyss kommit till Sverige, vågade hon sjunga för klassen och det var då som hennes lärare Catarina Nibelius Göransson förstod att Amena har någonting speciellt.

För två år sedan, när Amena Alsameai nyss kommit till Sverige, vågade hon sjunga för klassen och det var då som hennes lärare Catarina Nibelius Göransson förstod att Amena har någonting speciellt.

Foto: Privat

Vimmerby2021-10-29 08:00

Ikväll är det dags för den femte fredagsfinalen i Idol och 20-åriga Amena från Vimmerby är kvar i topp tio. Kvällens tema är "Juryns val" och tittarna kommer att få höra Amena sjunga Ocean Eyes av Billie Eilish.

Amenas tidigare lärare var en av dem som peppade talangen att söka till programmet. Hon följer såklart Idol noga och förra veckan var hon på plats i Stockholm under fredagsfinalen. 

– Man fick hela showen framför ögonen och det var härligt. Det är verkligen jättehäftigt att följa hennes utveckling och det märks att hon växt mycket. Jag har vant mig vid att se henne på teve men det var annorlunda när jag fick krama henne efteråt, det kändes nästan overkligt, säger Catarina Nibelius Göransson.

undefined
Amena Alsameai under förra veckans fredagsfinal, där hon tolkade Come Along av Titiyo och hade stöd av Catarina Nibelius Göransson som satt i publiken i Stockholm.

Inför kvalfinalen sa läraren att hon tror att Amena vinner hela Idol. Det håller hon fast vid och säger också att hon tror att en av anledningarna till Amenas framgångar är hennes starka vilja. 

– Hon är en kämpe. Hon har flytt hit från Jemen, lärt sig ett nytt språk fort och tagit två betyg i engelska på ett år. Det är fantastiskt och hon är verkligen motiverad. Hon vill det här så mycket och hon har hittat glädjen i och med att hon börjat sjunga igen, vilket hon inte kunde göra under en tid. Jag är så glad för hennes skull och för att hon får vara med om det här, säger Catarina Nibelius Göransson.

Vad vill du säga till Amena inför fredagsfinalen?

– Ett stort jäkla lycka till! Jag finns med henne i tanken även om jag inte är på plats den här gången.

undefined
Vimmerbytjejen Amena Alsameai har gått från klarhet till klarhet i årets Idol. Nu är hon en av de tio sista deltagarna som är kvar i programmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!