Idrottshall används som matsal - förs dialog om lösning

Idrottshallen i Vimmerby används delvis som matsal i coronatider. Vimmerby kommun jobbar i dagarna på att hitta en lösning där hallen kan bli tillgänglig för idrott också.

I Coronatider används halva idrottshallen som matsal för Vimarskolan.

I Coronatider används halva idrottshallen som matsal för Vimarskolan.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2020-08-21 19:00

När restriktioner till följd av coronapandemin infördes i våras fick Vimarskolan ta idrottshallen i anspråk för att klara av att hålla avstånden i samband med elevernas skolluncher. I det läget hade idrottshallens största hyresgäst Vimmerby IBK ingen verksamhet igång. Nu är läget annorlunda.

Föreningens seniorlag är igång med sin försäsong och har fått förlägga träningar och matcher till sporthallen i Södra Vi. Inom kort kommer dock behovet att använda idrottshallen öka markant. Vimmerby IBK vill köra igång sin ungdomsverksamhet om två veckor och hoppas på en lösning tills dess.

– Vi diskuterar frågan med kommunen och hoppas få ett besked inom kort. Samtidigt har vi förståelse för den svåra situationen, säger Jens Carlsson ordförande i Vimmerby IBK.

– Grundtanken är att idrottshallen ska användas till det den är till för. Samtidigt måste vi ta skolans situation på allvar och se till att de kan sköta sin verksamhet på ett säkert sätt, säger Anton Palmér som är fritidssamordnare på Vimmerby kommun.

Någon exakt tidsplan för när en lösning som passar alla parter kan vara klar vill inte Anton Palmér ange.

– Vi har gjort en kartläggning över vilka möjligheter som finns och ska få fram ett förslag som politiken kan ta ställning till. Exakt när det kan vara klart är svårt att säga, men jag hoppas på en snabb lösning, säger han.

Anton Palmér är fritidssamordnare på Vimmerby Kommun.
Anton Palmér är fritidssamordnare på Vimmerby Kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!