Idrottshallen skjuts på framtiden

Det blir ingen ombyggnation av Idrottshallen i sommar. Frågan är om det blir någon överhuvudtaget. I den nya beräkningen har kostnaden skenat - och Vimmerbys IBK:s Jan Edvardsson öppnar nu för en helt annan lösning. - I slutändan kan det bli billigare med något helt nytt, säger han.

Mittdelen måste vara kvar i Idrottshallen.

Mittdelen måste vara kvar i Idrottshallen.

Foto:

Vimmerby2014-05-09 06:20


Allt var klappat och klart för en renovering av Idrottshallen i sommar. Så blir det inte. Vår tidning har tidigare berättat om turerna i projektet - och nu står det helt klart att kommunen blåser av den planerade renoveringen i sommar.
- Fastighetsavdelningen har bytt ut personal och kostnaden för ombyggnationen har stigit väldigt mycket. Det fanns fem miljoner budgeterade, men det räcker inte. Kostnaden nu ligger på tio miljoner, säger VIBK:s före detta ordförande Jan Edvardsson som fortfarande ansvarar för anläggningsfrågan.
Edvardsson tror inte på en ombyggnation nästa år heller.
- Det är likadant varje år och det lär nog dröja ett tag till. Vi får gå en ny omgång, titta på nya ritningar och sedan får det tas i nästa budget.

Mittdelen är bärande
Ritningarna som skulle verkställas i sommar var felberäknade. De hade både blivit dyrare och kunnat få allvarliga konsekvenser. Nu har man konstaterat att den mittdel som alla som någonsin besökt Idrottshallen stört sig på är bärande och inte kan tas bort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om