Ifrågasatt vision

Vision Vimmerby vill ha pengar till ett nytt EU-projekt som ska utveckla handeln, turismen, företagandet och flera andra områden i Vimmerby. Men kommunstyrelsen är delad. Moderaterna och vänstern köper inte förslaget till finansiering.

Vimmerby2005-12-15 07:23

- Vi har nyligen lagt en redan snäv budget för nästa år. Det finns helt enkelt inget utrymme i den för att ta den här kostnaden. Dessutom har Vision Vimmerby redan anslag från kommunen för den här typen av arbete, och bör kunna jobba för den här saken inom dom ramarna, säger Tomas Peterson, m.
Dagen efter att kommunfullmäktige antagit budgeten för nästa år dök det upp en förfrågan om kommunala pengar till ett EU-projekt under namnet "Vimmerby.com och se". Trots namnet är det inget IT-projekt, utan syftet är att utveckla Vimmerby som destination i flera avseenden.
- Att utveckla Vimmerby som handelsplats är en väsentlig del. Det är särskilt viktigt eftersom det pågående projektet går ut vid årsskiftet, säger kommunstyrelsens vice ordförande Carl-Axel Centerstig, c.
Han pekar också på att lyfta fram Vimmerby som etableringsort för företag, som besöksort, som bostadsort, som studieort.
- Det här ger en samordning av verksamheter som vi egentligen har eller haft, men att det blir ett mer konkret arbetssätt, säger Carl-Axel Centerstig.
Han förklarar den sena framställan med att det varit många kontakter med Regionförbundet och EU.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!