Det säger Anders Degerman, folkhälsosamordnare.
Initiativet att prata med motorburen ungdom och försöka komma till rätta med problemet med buskörningen kommer från det lokala brottsförebyggande rådet, där Marie Nicholson (M) är ordförande. Hon är nöjd med utfallet av fredagen:
– Jag var framförallt imponerad över att de själva ser det problemet som vi har sett, att det har gått lite för långt med nedskräpning och bråk.
Förutom att prata med ett 60-talet ungdomar som var i rörelse så passade man också på att samla in namn och telefonnummer på de ungdomar som är intresserade av att prata vidare med kommunen.
– Det som rent konkret kom ut av fredagen var att det behövs soptunnor på ishallsparkeringen, så det har vi redan tagit tag i så att det ska komma upp, säger Nicholson.
Dagen efter att kommunen varit ute skedde en bilträff som slutade i anmälan om misshandel.
Får det någon effekt att vara ute och prata med ungdomarna?
– Ja, det tror jag, absolut. Sen kommer det inte att hända på en gång utan det är ju en process. Jag tänker att vi kommer att prata med ungdomarna igen och se lite vad de vill. Det här är ett problem som vi måste lösa tillsammans, de är en jätteviktig del av lösningen, säger Degerman och fortsätter:
– Till att börja med så kommer vi inte att nå alla ungdomar utan vi kommer att nå en del och sen får vi hoppas att det sprider sig. På sikt tror jag att vi kommer att få en bättre situation.