Inbrott i Vimmerbybutik i morse

Vid klockan halv sju på måndagsmorgonen gick larmet på parfymeri La Classe i Vimmerby. Rutan i ytterdörren hade krossats och ett antal personer utförde en snabb kupp mot butiken. - Ännu vet jag inte hur mycket som är stulet, säger innehavaren Magnus Gustafsson.

Vid klockan halv sju på måndagsmorgonen bröt sig ett okänt antal män in i parfymeri La Classe i Vimmerby.

Vid klockan halv sju på måndagsmorgonen bröt sig ett okänt antal män in i parfymeri La Classe i Vimmerby.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-09-11 06:52

Magnus Gustafsson har tidigare varit förskonad från inbrott i sin butik, men på måndagsmorgon inträffade det.

Det var vid halv sju som larmet gick. Glasrutan i ytterdörren till parfymeri La Classe hade krossats genom att en slägga kastats genom den. Släggan lämnades sedan kvar liggandes inne på butiksgolvet.

Tjuvarna klev sedan in genom hålet i dörren och väl inne i butiken har man lyckats få med sig en hel del varor. Hur mycket är ännu okänt.
- Jag vet inte exakt ännu. Jag har inte velat vara inne och klampa omkring i butiken så mycket innan polisen har undersökt den.

På vägen ut från butiken tappade tjuvarna en inte oansenlig mängd varor på trottoaren och gatan, varor som låg kvar när Magnus anlände och som han tog hand om.

Det finns flera vittnen till kuppen, främst boende ovanför och mittemot butikslokalen på Norrtullsgatan. Dessa berättar om hur de sett män snabbt ta sig in och ut ur La Classe och sedan hoppa in i en bil som stod parkerad precis utanför.
- Det ska ha gått riktigt fort. Jag hade behövt bo granne med butiken för att hinna hit i tid, berättar Magnus Gustafsson.

Strax innan klockan halv nio på måndagsmorgonen anlände en polispatrull till platsen för att inleda utredningsarbetet.

Parfymeri La Classe inleder måndagen med att hålla stängt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om