Inbrottsvågen fortsätter * Församlingshemmet uppochnedvänt i natt

Inbrottsvågen över Vimmerby rullar vidare. Under natten till lördagen har någon eller några personer brutit sig in i församlingshemmet. Där inne har man i princip vänt uppochned på det rum där bland annat kassaskåpet finns. Men när utredningsarbetet inleddes på morgonen dök många frågor upp.

Inbrottsvågen i Vimmerby fortsätter. I natt var det församlingshemmets tur att få påhälsning.

Inbrottsvågen i Vimmerby fortsätter. I natt var det församlingshemmets tur att få påhälsning.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2017-09-16 08:34

Det var vid klockan 07.00 på morgonen som en anställd inom pastoratet anlände till sin arbetsplats. När han kom in i lokalerna såg han ganska omgående att man hade haft påhälsning under natten. Han ringde då polisen och anmälde inbrottet.

Hur inbrottstjuvarna tagit sig in i lokalen är dock höljt i dunkel. Och många frågetecken dök upp när utredningsarbetet inleddes. Bland annat finns det inte några sönderslagna fönster eller uppbrutna dörrar på byggnaden. Dessutom har larmet inte gått i lokalen, vilken är väl övervakad och utrustad med sensorer.

Enligt uppgifter till vår tidning ska en logg över in- och utpasseringar i församlingshemmet visa att någon har använt en så kallad lås-tagg och gått in i byggnaden under natten. Detta är dock uppgifter som vi inte har kunnat få bekräftade.

Väl inne i församlingshemmet har tjuvarna exakt haft koll på vart de skulle. Hela den stora fastigheten är orörd, förutom det rum där bland annat kassaskåpet finns. Det rummet är istället i stort sett helt uppochnedvänt.
Tjuvarnas rörelsemönster, sättet de sökt igenom rummet på och det de lyckats hitta tyder, enligt vår uppgiftslämnare, på att de på något sätt måste vara bekanta med lokalerna sedan tidigare.

En polispatrull från Västervik har under lördagsmorgonen varit på platsen.
Vad som har tillgripits är ännu oklart.

Inbrottet ska inte innebära något för morgondagens kyrkoval, där församlingshemmet utgör röstlokal.Även lördagens förtidsröstning flyter på som den ska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om