Industriföretag får bakläxa av Arbetsmiljöverket

En inspektion efter en arbetsplatsolycka visar på brister inom arbetsmiljöarbetet. Innan slutet av mars måste industriföretaget i Vimmerby kommun åtgärda bristerna för att undvika föreläggande eller förbud från Arbetsmiljöverket.

Foto: Pressbild/TT

Vimmerby2018-01-30 14:15
Efter en arbetsplatsolycka inspekterade den 18 januari Arbetsmiljöverket ett industriföretag i Vimmerby kommun. Under inspektionen framkom det att företaget brast i sitt arbetsmiljöarbete. Bland annat saknades en handlingsplan för hur olycksrisken skulle elimineras och en person ansvarig för åtgärder. Innan slutet av mars har företaget på sig att riskbedöma arbetsprocessen och utifrån den skapa en handlingsplan. När arbetsplatsolyckan inträffade ska den anställde inte ha haft på sig skyddsutrustning därför ska företaget dessutom ta fram tydliga instruktioner för hur arbetet ska utföras och se till att de instruktionerna följs av de anställda. Om företaget inte åtgärdar bristerna riskerar de föreläggande eller förbud.
Efter en arbestplatsolycka inspekterade den 18 januari Arbetsmiljöverket ett industriföretag i Vimmerby kommun. Under inspektionen framkom det att företaget brast i sitt arbetsmiljöarbete. Bland annat saknades en handlingsplan för hur olycksrisken skulle elimineras och en person ansvarig för åtgärder. Innan slutet av mars har företaget på sig att riskbedöma arbetsprocessen och utifrån den skapa en handlingsplan. När arbetsplatsolyckan inträffade ska den anställde inte ha haft på sig skyddsutrustning därför ska företaget dessutom ta fram tydliga instruktioner för hur arbetet ska utföras och se till att de instruktionerna följs av de anställda. Om företaget inte åtgärdar bristerna riskerar de föreläggande eller förbud.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om